Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΚΤ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»! ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ!

Η ΕΚΤ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εξέλθει από την ζώνη του ευρώ, τόνισε με σημερινές δηλώσεις του στην Φρανκφούρτη ο αντιπρόεδρος της, Βίτορ Κονστάνσιου."Δεν προβλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβεί. Δεν βλέπουμε την Ελλάδα να βγαίνει από την ζώνη του ευρώ", τόνισε ο αξιωματούχος, που παρουσίασε την εξαμηνιαία έκθεση περί χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, που η ΕΚΤ εκπονεί περιοδικά.

"Η Ελλάδα θα βρεθεί απέναντι σε μια σοβαρή κατάσταση, εάν κάνει κάτι παρόμοιο, και εμείς δεν προεξοφλούμε τίποτε", δήλωσε ο ίδιος επίσης, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την ευχή η Αθήνα να μείνει μέλος της νομισματικής ένωσης, "κάτι το οποίο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για την επανάληψη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη κατά τις τελευταίες βδομάδες, ο αντιπρόεδρος Κονστάνσιου εκτίμησε ότι αυτή προκλήθηκε "από τις νέες ανησυχίες όσον αφορά την Ιταλία και την Ισπανία, δεν σχετίζεται όμως καθόλου με την Ελλάδα". Όπως υπογράμμισε, το αίσθημα της ανησυχίας δεν αφορά το σύνολο της ευρωζώνης, ούτε άλλωστε το ίδιο της το μέλλον, αλλά "επικεντρώνεται σε ορισμένα οικονομικά δεδομένα σε ορισμένα μέλη της". Είναι αδύνατο να γίνουν εκτιμήσεις για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. "Το θέμα έχει τόσες πολλές προεκτάσεις ώστε είναι θεωρητικά αδύνατη μια τέτοια αποτίμηση".

Πηγή: ΑΠΕ 13/06/12-18:42
ΑΠΟ: http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: