Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ



Εδώ και λίγη ώρα λέγεται ότι έχουν περιέλθει σε γνώση υψηλόβαθμων στελεχών κομμάτων, τραπεζών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ξένων πρεσβειών τα αποτελέσματα επτά μεγάλων εταιρειών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, λόγω της απαγόρευσης, που ισχύει δεν μπορούμε να παραθέσουμε τα ακριβή αποτελέσματα που δίνει κάθε εταιρεία, αλλά μπορούμε να πούμε τις διαφορές που δίνουν για τα δύο πρώτα κόμματα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες του matrix24.gr, από τις επτά εταιρείες έξι συμφωνούν για το ποιό κόμμα θα έλθει πρώτο, ενώ η έβδομη δίνει ίδια διαφορά, συν πλην 1%, και για τα δύο κόμματα. Η α’ δίνει 3,2%, η β’ 2,8%, η γ’ 3,7%, η δ’ 2,8%, η ε’ 1,5% και η στ’ 3%. Το ποιό κόμμα προηγείται για ευνόητους, επίσης, λόγους δεν το αναφέρουμε, ο καθένας όμως ανάλογα με τα πιστεύω του και τις προσλαμβάνουσες, που έχει μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα που αυτός θεωρεί σωστό.

Θα πρέπει πάντως να λάβετε υπ’ όψιν ότι ενδεχομένως αύριο τα exit pool να διαφοροποιήσουν τις διαφορές, καθώς ένα, διόλου ευκαταφρόνητο, κομμάτι ψηφοφόρων, μικρότερο βέβαια από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα αποφασίσει κυριολεκτικά μέσα στην κάλπη τι ακριβώς θα ψηφίσει. Για την ακρίβεια των πληροφοριών σημειώνουμε ότι και τα δύο πρώτα κόμματα φέρονται να έχουν, στις μετρήσεις όλων των εταιρειών, οροφή το 29%, εκτός από μία που δίνει οροφή, σε ένα εκ των δύο, το 30%.

ΠΗΓΗ: www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: