Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΝΤΑΣΗ! ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΝΗΟΠΟΜΠΗ!


NATOϊκή αρμάδα αποτελούμενη από μία τουρκική (F 495 "TCG Gediz",, κλάσης ΟΗ Perry ) μία γαλλική (F 712 "Courbet", κλάσης La Fayette) και μία γερμανική (F 217 "Bayern" κλάση Brandenburg) φρεγάτες, αλλά και το υποβρύχιο Preveze (Type 209/1400), αφού διέπλευσε ολόκληρο το Αιγαίο από νότο προς βορρά, παρακολουθούμενη από σκάφη του Π.Ν. μπήκε στα στενά του Ελλησπόντου και οδεύει προς συνάντηση της ρωσικής νηοπομπής που ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Σεβαστούπολη για την Συρία!

Η ρωσική νηοπομπή που μεταφέρει άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων και μονάδες πεζοναυτών, επρόκειτο χθες να αποπλεύσει, αλλά προαφνώς λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών Ομπάμα-Πούτιν για την κρίση στην Συρία, αναβλήθηκε η αναχώρηση της.


Τα ΝΑΤΟϊκά πλοία, θα περάσουν στον Εύξεινο Πόντο και θα ενωθούν με Μοίρα του βουλγαρικού Ναυτικού, με την οποία μάλιστα θα εκτελέσουν και κοινές ασκήσεις ("Briz 2012"). Εν συνεχεία θα περιμένουν τα ρωσικά  για να ""σκρινάρουν" την πορεία τους μέχρι στην Συρία σε μία κίνηση υψηλού ρίσκου: Η Μόσχα δεν είναι καθόλου βέβαιο οτι θα δεχθεί τέτοιου είδους "συνοδεία" χωρίς να αντιδράσει.

Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσπάσει και αυτή πολεμικά επιφανείας (αρχικά μόνο ένα υποβρύχιο θα συνόδευε τα πλοία). Το βέβαιαο είναι ότι το Preveze θα βρεθεί αντιμέτωπο με ρωσικό υποβρύσιο κλάσης Κilo. Με τέτοιες κινήσεις είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η ένταση θα βρεθεί σε υψηλά επίπεδα και άγνωστες συνέπειες.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και κάτι θετικό: Σε τρεις πτήσεις που έκαναν τα ΝΑΤΟΪκά ελικόπτερα κατά την διάρκεια του πλου στο Αιγαίο, ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά, ζήτησαν και έλαβαν άδεια από την ελληνική πλευρά. Αντίθετα με τους Tούρκους...

ΠΗΓΗ: http://attikanea.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: