Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΔΟΕ: ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!


«Εγκλήματα» φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και επιχειρηματιών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε, τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες. Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο, με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό μισθωτού του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους 41,5 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα δήλωνε στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Τα χρήματα αυτά «συσσωρεύτηκαν» στο λογαριασμό του συγκεκριμένου μισθωτού μέσα σε τρία χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Το 2007 υπήρχαν στο λογαριασμό του 2,8 εκατ., το 2008 προστέθηκαν άλλα 17,47 εκατ. ευρώ και το 2009 άλλα 20,94 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα προήλθαν από δραστηριότητες αδήλωτες στην εφορία.

Γιατροί του ΕΣΥ, επίσης, εισέπρατταν επί χρόνια «φακελάκια», συγκεντρώνοντας ποσά εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς τους, ενώ ένας υπάλληλος εταιρείας «σεκιούριτι» έκρυψε από την εφορία εισοδήματα 22,7 εκατ. ευρώ μόνο μέσα σε δύο χρόνια!





Δεν υπάρχουν σχόλια: