Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΙΚΟ: «Νια ρε ΚΟΧΡΑΝ , νια πούησε και δε φαίνες »



Μιλώντας σε Συνέδριο στην Κύπρο, ο διευθύνον σύμβουλος του οίκου αξιολόγησης Moody΄s Analytics, Στίβεν Κόχραν, (μήπως ήταν ο παππούς…..στην πλαγιά της Δεσφίνας;) τόνισε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα», « ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων…. ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να φτάσει το 60 %».

Σύμφωνα με τον ίδιο οίκο αξιολόγησης η Ισπανία (παίζει το ίδιο έργο με μας αυτές τις μέρες) δεν καταφέρνει να βγεί από το στόχαστρο των αγορών και η Ιταλία δεν πάει πολύ καλύτερα. Και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο χρεοκοπίας εάν το επιτόκιο δανεισμού τους παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα.

Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις . Στην Ε.Ε. «οι τεμπέληδες που τα έφαγαν» έγιναν πολλοί ξαφνικά!!!....Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία.

ΤΕΛΙΚΑ : «Στραβά είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;»

Μάλλον στραβά αρμενίζουμε και ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία. Κάναμε την αρχή στις 6 Μαΐου, ας το πάμε μέχρι τέλους , όπως ξέρουμε να κάνουμε εμείς οι Έλληνες όταν μας πνίγει η θηλιά στο λαιμό.

Το μνημόνιο αποτελεί οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, ως προϋπόθεση για να συνεχίσει να δουλεύει η χρεομηχανή που περιγράφει η Δανειακή Σύμβαση. Το μνημόνιο είναι ο ουσιώδης πυλώνας της Δανειακής Σύμβασης. Και τα δύο μαζί διασφαλίζουν την πληρωμή των δανειστών και τη θυσία των μισθών μας και των κοινωνικών μας αναγκών στο αδιέξοδο σχέδιο σωτηρίας της Ευρωζώνης.


Πώς όμως θα συμβιβαστεί η εντολή «ανατροπή του μνημονίου» με την υπεράσπιση του ευρώ και της Ε.Ε., όταν αυτός που έχει επιβάλλει τα μνημόνια, είναι ακριβώς η Ε.Ε. και η ΕΚΤ με τη βοήθεια του ΔΝΤ; Είναι δυνατόν άραγε να λές στους ευρωκράτες «απαλλάξτε μας από τα μνημόνια αλλά δώστε μας τα λεφτά των δόσεων, ώστε εμείς με κάποιο τρόπο (ποιόν άραγε;) να μπορούμε να αποπληρώσουμε το χρέος;».

Εδώ υπάρχει ένα εφεύρημα, για να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα : «θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα επαναδιαπραγματευτούμε τη Δανειακή Σύμβαση».Δηλαδή: Δώστε μας τα λεφτά αλλά καθυστερήστε λίγο την εφαρμογή των μέτρων, ας μη φάμε το αγγούρι μία κι έξω, αλλά λίγο- λίγο, σε βάθος χρόνου.

Άρα συνεχίζουμε να λέμε «ΝΑΙ» στη θυσία των μισθών και των κοινωνικών μας αναγκών, στην υποτέλεια της χώρας μας, στο ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας;;;; Ή μήπως έχουμε την αυταπάτη ότι ‘οι φίλοι μας’ είναι χαϊβάνια, αξιαγάπητοι και συμπονετικοί και νοιάζονται για τα αδέλφια τους, τους Έλληνες;

ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΛΗ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Η αντιμνημονιακή μας τοποθέτηση σημαίνει καθαρά και ξάστερα ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ.


Είναι αδύνατον να υπάρχουν ταυτόχρονα αξιοπρεπείς μισθοί , δημόσιες κοινωνικές παροχές και αποπληρωμή του χρέους σε μία χώρα που, της έχουν απαγορεύσει να παράγει , αλλά μόνο να αγοράζει. Η στάση πληρωμών δεν προϋποθέτει δήλωση αποχώρησης από την ευρωζώνη. Σημαίνει όμως ότι το τσεκ από τη θεία Μέρκελ θα κοπεί.

Άρα σημαίνει κατάρρευση των τραπεζών, γιατί γι΄αυτές προορίζονται τα δάνεια. Σημαίνει πτώση της όποιας παραγωγικής δραστηριότητας μας έχει απομείνει , άρα αδυναμία πληρωμών (αφού δεν θα παράγουμε….πώς θα συγκεντρώνουμε έσοδα;).

ΕΝΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος υπάρχει για να απαντήσουμε: ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ: Εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών και έλεγχο που πάνε τα κεφάλαια, εθνικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων…… και επιτέλους ας αρχίσουμε να παράγουμε ξανά τη δική μας ζάχαρη , στα δικά μας εργοστάσια που κλείσανε (και ξέρετε από πού εισάγουμε τώρα……..από τη Γερμανία!!!!!!), να κατασκευάζουμε τις δικές μας ηλεκτρικές κουζίνες και ψυγεία (που υστερούσαν οι ΠΙΤΣΟΣ-ΙΖΟΛΑ μπροστά στη SIEMENS ;), να εξάγουμε τις ελιές μας και το λάδι μας και όχι να τρώμε το ισπανικό και το ιταλικό γιατί έτσι προστάζει η ΕΕ . Η ΕΒΟ να κατασκευάζει τα δικά μας άρματα, τα ναυπηγία μας να φτιάχνουν τα δικά μας καράβια……….

Όλα αυτά σημαίνουν ότι , κλονίζουμε τα θεμέλια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που μας ξεζουμίζει, διαλέγουμε έναν άλλο δρόμο και προσανατολισμό σε συνεργασία και με άλλους λαούς, αρνούμαστε να είμαστε οι νεροκουβαλητές , οι υποτακτικοί, οι χαμάληδες, οι ανελεύθεροι είλωτες. Αυτό σημαίνει ότι διαλέγουμε εμείς με ποιους θα κάνουμε συμμαχίες για να στηρίξουμε το μέλλον της χώρας μας, που είναι και δικό μας μέλλον και που αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές .

Αυτό δεν θα γίνει με κάποιο μαγικό τρόπο , ούτε με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ γραβατομένων .Δεν μπορεί και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αυτό θα γίνει μόνο αν πούμε τώρα; ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ!

Κάνοντας όμως το δικό μας σχεδιασμό και προετοιμασία για ‘το επόμενο βήμα’ και ‘την αυριανή μέρα’ , γιατί διαφορετικά θα πάμε σε μία απίστευτη καταστροφή, ειδικά αν αυτό γίνει από μία «κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς» (όλοι μαζί για να σωθεί η χώρα). Ας μη δεχτεί η αριστερά να παίξει το μακάβριο ρόλο «του καλού διαχειριστή» και να χρεωθεί την με ανυπολόγιστες συνέπειες καταστροφή της ενσωμάτωσης της.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ένα «νέο ΠΑΣΟΚ». Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο «ΟΧΙ», ένα «Μολών λαβέ» .

Π.Π.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κόχραν: Ηταν ροδέλας, ήταν οξέθρας, ήταν ευρύπρωκτος και αρσενοκοίτης,ήταν ωχούμενος εκ των όπισθεν, μαντζούγιες έψαχνεν ο μακαρίτης.