Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο 13ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΡΡΑ ΕΦΕΡΕ ΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ


Παράδειγμα δύναμης της ψυχής, γεννημένος κι αυτός μαχητής, αποτελεί ο 13χρονος Στράτος Χριστοδούλου, το παιδί που έδωσε στον διαιτητή της αναμέτρησης Ελλάδας - Ρωσίας, Γιόνας Ερικσον, την μπάλα του αγώνα. Το Ελληνόπουλο από την Ιτέα (ΚΙΡΡΑ) επιλέχθηκε από την ΟΥΕΦΑ και από χορηγό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έτσι υλοποιήθηκε στο ακέραιο η επιθυμία του παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες της «γαλανόλευκης» στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ηταν μία από τις τρεις ευχές που έκανε στην οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Κάνε μια ευχή» οι άλλες δύο ήταν, είτε να ανακατασκευαστεί το δωμάτιό του είτε να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη και η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε, παρότι ήταν η πιο δύσκολη.
Πριν από τρία χρόνια, ο πιτσιρικάς από τη Φωκίδα είχε βγει νικητής από μια προσωπική περιπέτεια, αποδεικνύοντας τη δύναμη που κρύβει μέσα του. Σε εξετάσεις που έκανε, προκειμένου να παίξει ποδόσφαιρο, του διαγνώστηκε λευχαιμία, την οποία ξεπέρασε και πλέον είναι υγιής.
Οπως μας μετέφερε ο ίδιος, η εικόνα που του έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό από την εμπειρία που έζησε στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, ήταν οι προτροπές του Γιώργου Καραγκούνη προς τους συμπαίκτες του. «Συνεχώς φώναζε στους υπόλοιπους, πάμε γερά να κερδίσουμε», μας είπε ο Στράτος, που πριν δώσει την μπάλα στον ρέφερι του ματς, τη φίλησε. «Επιασε το γούρι», πρόσθεσε.
Αποδείχθηκε γουρλής λοιπόν και έφυγε από την πολωνική πρωτεύουσα με την ελπίδα να βρεθεί ξανά στο πλευρό της Εθνικής ομάδας στον τελικό της 1ης Ιουλίου.
Στο δικό του πλευρό είχε σταθεί κατά τις πρώτες ώρες μετά τη μεταμόσχευση ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που όταν πληροφορήθηκε την περιπέτεια του Στράτου έσπευσε να τον επισκεφθεί και να του συμπαρασταθεί.
Οπως είχαν κάνει και άλλοι άσοι του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο Ματ Ντάρμπισιρ και ο Ολοφ Μέλμπεργκ, αλλά και ο Σάκης Ρουβάς.
Ο τελευταίος, όπως μας αποκάλυψε ο Στράτος Χριστοδούλου, υπέδειξε στους συνεργάτες του να επιτρέπουν στον μικρό να μπαίνει στο καμαρίνι του κάθε φορά που θα παραβρίσκεται σε κάποια συναυλία του.
Ο μικρός μίλησε στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" για την εμπειρία του και αποκάλυψε πως ο Γιώργος Καραγκούνης φώναζε ότι έχουν σίγουρη την νίκη και να τελειώνουν για να πάνε για κοψίδια....
 
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: