Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ZHTA ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ!



Σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Βόλφαγκ Σόιμπλε στο "Stern".

O Γερμανός μιλάει ανοιχτά για την νέα εκατόμβη θυμάτων που ζητάει το θηρίο για να λυτρωθεί. Αφήνει υπαινιγμούς για τους κακούς πλούσιους, δηλώνει ότι λυπάται τους φτωχούς Έλληνες αλλά ζητάει περισσότερο αίμα, θυσίες και μείωση του κατώτατου μισθού.Την ίδια ώρα δεν λέει τίποτε για τη χώρα που έχει μεταβληθεί σε στρατόπεδο σακατεμένων ψυχών, ντόπιων και εισαγόμενων. Ποιος είναι όμως αυτός ο αγγελιοφόρος του θανάτου που σακατεύει το κυβερνητικό όνειρο της ΝΔ και στέλνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου;


Ο ιδιος, έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τη γερμανική αριστερά για την υποστήριξή του στον Πόλεμο κατά του Ιράκ το 2003. Είναι υποστηρικτής του στρατοπέδου Γκουαντάναμο. Σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ το 2007 ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, και ζήτησε τα ακόλουθα: προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας, χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας, συστηματική παρακολούθηση του internet και υποκλοπές e-mail από κυβερνητικές υπηρεσίες, και δολοφονίες (targeted killings) τρομοκρατών από τις αρχές ασφαλείας.

 Στις 12 Οκτωβρίου 1990, έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από τον Ντίτερ Κάουφμαν (Dieter Kaufmann). Ο Κάουφμαν έριξε τρεις πυροβολισμούς εναντίον του κατα τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Oppenau, κοντά στο Φράιμπουργκ (Freiburg) της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Τραυματίστηκε σοβαρά ένας σωματοφύλακας του και ο ίδιος ο Σόιμπλε υπέστη σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και τη σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος και να καθηλωθεί σε αναπηρική καρέκλα από τότε. Ο δράστης της απόπειρας κυρήχθηκε φρενοβλαβής από τους δικαστές και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.


Κύρια σημεία της συνέντευξης από χθεσινή προδημοσίευση:

 "Οι μικροί υποφέρουν, αλλά οι πλούσιοι έχουν δέσει τον γάιδαρό τους» και σημειώνει:
«Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους στον δρόμο, αλλά δεν μπορώ να τους γλιτώσω».



Αναφερόμενος στη μείωση του κατώτατου μισθού, παραδέχεται ότι «είναι δύσκολο κανείς να τον μειώσει, όταν σκέφτεται τα πολλά σκάφη αναψυχής», ωστόσο προσθέτει πως «αν η χώρα θέλει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, [ο κατώτατος μισθός] πρέπει να μειωθεί» και διευκρινίζει ότι πρόκειται για μείωση στο επίπεδο της Ισπανίας. Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λέει ότι το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία.


«Οι Έλληνες είναι πραγματικά ελεύθεροι να επιλέξουν ό,τι θέλουν. Στην πραγματική κατάσταση της χώρας, η οποία -λόγω δεκαετιών αποτυχημένης οικονομίας- βρίσκεται σε επώδυνη κρίση, το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρά μέτρα», δηλώνει.

Ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει ακόμα, μεταξύ άλλων, την πρόταση.. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τη δημιουργία ευρωπαϊκού Ταμείου Αποπληρωμής Χρεών (European Redumption Fund) για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, επικαλούμενος τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τον όρο «no bailout», σύμφωνα με το οποίο, όπως εξηγεί, ένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για τα χρέη ενός άλλου.

«Χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν μπορούμε να έχουμε κοινοτικοποίηση των ευθυνών. Διαφορετικά, μια χώρα θα δημιουργούσε χρέη σε βάρος των άλλων. Αυτό δεν γίνεται. Όποιος πληρώνει, πρέπει και να αποφασίζει. Ακόμη και οι συμπατριώτες μου οι Σουηβοί (σ.σ. περιοχή στη νότιο Γερμανία που οι κάτοικοί τους φημίζονται για την τσιγκουνιά τους) είναι τσιγκούνηδες μόνο με δικά τους χρήματα», λέει χαρακτηριστικά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: