Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ REUTERS!



Την αίσθηση ότι η εξουσία των δύο πρώην "μεγάλων" κομμάτων έχει τελειώσει, έχουν όλο και περισσότερα ξένα ΜΜΕ, πράγμα που δείχνει, ότι έτσι η αλλιώς η εκτέλεση του Μνημονίου θα καταστεί αδύνατη και άρα θα μετατραπεί σε ένα απλό χαρτί.


Τα παραδοσιακά κόμματα μπορεί να κερδίσουν τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε καμία περίπτωση μια ενδεχόμενη νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αδιαμφισβήτητη» και τίποτα δεν αποκλείει να γίνουν νέες εκλογές, υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters.


Ειδικότερα, ο πολιτικός αναλυτής Τζον Λούις υποστηρίζει ότι «ακόμα και αν η ΝΔ, που αυτή τη στιγμή κονταροχτυπιέται με το ΣΥΡΙΖΑ, μπορέσει μετά τις επερχόμενες εκλογές, να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη των σοσιαλιστών, δύσκολα θα καταφέρει να φέρει το βάρος όλων των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται μπροστά της». «Στην ουσία, είναι σαν να αναβάλουμε το αναπόφευκτο. Δε θα αντέξει παρά για μερικούς μήνες».


Το Reuters υπογραμμίζει επίσης ότι «ακόμα και αν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κερδίσει, σύντομα θα βρεθεί στη δύσκολή θέση τού να έρθει αντιμέτωπος με τα άδεια χρηματοκιβώτια του κράτους». Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «μπορεί οι Έλληνες να είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως την ίδια στιγμή θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να υπόσχεται ότι μπορεί να προσφέρει».


Το Reuters σημειώνει πως οι Έλληνες πολιτικοί υποτίμησαν στις εκλογές το θυμό των πολιτών για τα τόσα χρόνια κακής δημόσιας διαχείρισης, διαφθοράς και γι' αυτό πλήρωσαν το τίμημα.

Το σημαντικότερο από όλα αυτά λέμε εμείς είναι ότι οι Έλληνες πολίτες κατάφεραν να απελευθερωθούν από πνευματική και νοητική αγκύλωση πάνω σε πολιτικούς σχηματισμούς, και να αναζητούν πια τον τρόπο να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και να δώσουν προοπτική σε αυτούς και τα παιδιά τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: