Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ζ. Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiP2J9KQ7no0B1eKdfDEvynXer9IEqZPAUY1jU4ndTMnywG7ldiLkPpuBL-9kKES9n2eLZF97C_nbgwKx6tww9UbHSJb05RGT6CY1qPEnyYw943_8tSstlpPwKtDvr679FE-I7veDe9ro/s400/Gioynker.jpg

Ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μίλησε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur...

"Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της", ανέφερε. Και συνέχισε χαρακτηριστικά: "Εγώ αν είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Στην Ελλάδα αυτό έγινε σε ανεπαρκή βαθμό. Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνει, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει''.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση. Επέμεινε στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

''Η Ισπανία έχει πρόβλημα τραπεζών, η Ελλάδα ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα. Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της'', σημείωσε.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι τώρα θα πρέπει να ανοίξουν σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και ότι δεν είναι αντίθετος στην επανεξέταση των όρων του Μνημονίου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: