Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


Το κείμενο δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής και αναφέρεται στην κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής 17 Ιουνίου. Το κείμενο κάνει λόγο για "ιστορικές  εκλογές" και επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα, να παραμείνει στο ευρώ.
"Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο", αναφέρεται στο κείμενο.

Διαβάστε το επίμαχο κείμενο αναλυτικά:
"Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο.

Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης.

Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια.

Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας".
Σημειώνεται, ότι το κείμενο συντάχθηκε στην πρωταρχική μορφή του στα γερμανικά και στη συνέχεια μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε.

Μιχελάκης: "Υποδείξεις αλλού"

"Υποδείξεις αλλού", δήλωσε με έμφαση ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, στο δημοσίευμα. "Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.
ΣΥΡΙΖΑ: "Προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας". "Πρόκειται για μια προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και το μόνο που μένει είναι να έρθει η ίδια η κ. Μέρκελ να μοιράζει εκλογικό υλικό της ΝΔ. Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο. Περιμένω αντίδραση του κ. Σαμαρά", δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας το δημοσίευμα.
Σε δηλώσεις του στον "ΒΗΜΑ 99,5" υποστήριξε πως "όπως ομολογεί το ανυπόγραφο άρθρο, σπάει μια παράδοση δεκαετιών, που οι συστάσεις αφορούσαν μόνο τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Είναι μια πρόκληση προς όλους τους ευαίσθητους πολίτες. Κάνουν μια εξαίρεση για την  Ελλάδα, γιατί θεωρούν τη χώρα προτεκτορτάτο τους και δίνουν γραμμή".

"Το κατεστημένο της Γερμανίας, της Μέρκελ και του Σόιμπλε, θέλει μια βολική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του χεριού τους. Εμείς χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας", είπε. Διαμαντοπούλου: "Προβοκατόρικο, προσβλητικό, κατακριτέο". Για "πολιτική απρέπεια" έκανε λόγο η  τέως υπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, χαρακτηρίζοντας το άρθρο "προβοκατόρικο, απαράδεκτο και κατακριτέο".

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε πως "με τον ίδιο τρόπο είχε λειτουργήσει και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, όταν επέμενε προβοκατόρικα το Φεβρουάριο πως η χώρα έπρεπε να πάει σε εκλογές".



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NAI MIXΕΛΑΚΗ!!!ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟΥ.ΛΥΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΛΥΣΑΞΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΣΑΣ Η ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ.ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ.