Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ



Με επιστολή 15 Αυτοκινητιστές του δήµου ∆ελφών ξεκαθαρίζουν:


«Είµαστε εδώ και είµαστε άνεργοι!»


- Υποστηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε πολυθεσίτες που τα θέλουν όλα δικά τους να τους στερούν το δικαίωµά τους στο µεροκάµατο.
- Υπενθυµίζουν στη ∆ΕΛΦΟΙ – ∆ΙΣΤΟΜΟ πόσα οφείλει στη Φωκίδα και τονίζουν ότι στην πλειονότητά τους οι 56 δεν είναι κάτοικοι Φωκίδας.
- Ζητούν από την S&B να αντιµετωπίζει ισότιµα όλους τους επαγγελµατίες και να µη συνεργάζεται διαρκώς µε τους ίδιους και τους ίδιους.


Σκληρή κριτική κάνουν, µε επιστολή τους στην εφημερίδα µας, οι Εκπρόσωποι 15 Άνεργων Αυτοκινητιστών του δήµου ∆ελφών, προς το ∆ηµοτικό Συµβούλιο και τη ∆ηµοτική Αρχή που βιάστηκαν να τοποθετηθούν υπέρ αυτών που τα θέλουν «όλα δικά τους», όπως υποστηρίζουν. Επιπλέον καταγγέλλουν ότι έχουν προσπαθήσει να πετύχουν συνεργασία µε την εταιρεία S&B, ανεπιτυχώς όµως, καθώς η εταιρεία έχει αποφασίσει να συνεργάζεται µε συγκεκριµένους ανθρώπους και δεν µπορεί κανένας άλλος να µπει και να κερδίσει ένα µεροκάµατο, ενώ υπενθυµίζουν ότι στα πλαίσια της εται-ρικής ευθύνης οφείλουν να αντιµετωπίζουν ισότιµα όλους τους άνεργους επαγγελµατίες.


Αναλυτικά η επιστολή των κυρίων Ρήγα Παλιβίδα και Παναγιώτη Σεγδίτσα έχει ως εξής:



Επιστολή Ανέργων Αυτοκινητιστών


Σε πρόσφατα δηµοσιεύµατα είδαµε να ανεβαίνουν οι τόνοι για ένα νέο κοίτασµα, µε τους συναδέλφους µας να διεκδικούν όλη τη µεταφορά και από αυτό, µε τις ευλογίες του δήµου ∆ελφών. Αρχικά να αναφέρουµε ότι η λειτουργία αυτών των Σωµατείων, Συνεταιρισµών ή όπως αλλιώς θέλουν να τα ονοµάσουν πρέπει να σταµατήσει. Έχουµε ιδία πείρα σχετικά µ το τι συµβαίνει µε τις άδειες και τις δουλειές. Ένας εξ ηµών, όταν επιχείρησε να µπει στο Σωµατείο εισέπραξε την απάντηση ότι είναι εργοταξιακό και για να υπαχθεί θα πρέπει πρώτα να αγοράσει άδεια από µέλη του. Είµαστε 15 αυτοκινητιστές. Όλοι από τη Φωκίδα. Όλοι από το δήµο ∆ελφών. Μας πνίγει η ανερ γία. Έχουµε δαπανήσει µια περιουσία για να εξασφαλίσουµε ένα µεροκάµατο και δεν µας το επιτρέ- πουν για να µη χάσουν –όπως λένε οι ίδιοι το 1/3 της δουλειάς τους. ∆ια- τηρούν δυο και τρεις δουλειές και εκβιάζουν για να κρατή-σουν τα προνόµιά τους. Η εργασία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και όλοι µας έχουµε δικαίωµα σε αυτήν. Εµείς, για να µη χάσουν οι πολυθεσίτες µέρος κεκτηµένων τους- αναγκαζόµαστε να κάνουµε που και που κανένα µεροκάµατο εκτός Φωκίδας.

Αναφορικά µε τη ∆ΕΛΦΟΙ – ∆ΙΣΤΟΜΟ η οποία έχει και την απόλυτη ευθύνη της µεταφοράς του µεταλλεύµατός της, αλλά και το θράσος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοί µας του εκεί συνεταιρισµού θέλουµε να υπενθυµίσουµε στη ∆ιοίκηση της εταιρείας πως δεν πρέπει να ξεχνά τι οφείλει στη Φωκίδα. Και αυτό ο επισηµαίνουµε γιατί από τα 56 αυτοκίνητα η πλειονότητα των κατόχων τους είναι από άλλο νοµό.

Όσο για το ∆ηµοτικό Συµβούλιο ∆ελφών καλά θα κάνει πριν ανακατευτεί και πάρει θέση για µια καταγγελία να την ελέγχει. Τουλάχιστον να ερευνά πόσους κατοίκους του θίγει και αν υπάρχουν οικογένειες χωρίς σταθερό εισόδηµα για να είναι τριπλο-θεσίτες κάποιοι άλλοι που η ∆ηµοτική Αρχή και ο ∆ήµαρχος έκριναν ότι πρέπει να τους υπερασπιστούν. Εµείς είµαστε όλοι κάτοικοι του δήµου ∆ελφών και οι τοπικοί άρχοντες καλά θα κάνουν να ασχοληθούν µε την ανεργία, αντί να υιοθετούν αβλεπεί όποια µπούρδα φτάσει εκεί µέσα. Επί τη ευκαιρία να πούµε και κάτι για την εταιρεία S&B όπου συνεργάζεται µόνιµα και σταθερά µε συγκεκριµένα άτοµα και αυτοκίνητα µην επιτρέποντας σε κανέναν άλλο αυτοκινητιστή να µπει και να πάρει ένα µεροκάµατο. Εµείς έχουµε προσπα-θήσει πολλές φορές να πετύχουµε συνεργασία, έστω λαµβάνοντας ένα πολύ µικρό ποσοστό της µεταφοράς για να ζήσουµε αξιοπρεπώς τις οικογένειές µας, αλλά η εταιρεία µας απορρίπτει. Αναρωτιόµαστε λοιπόν πως αντιλαµβάνεται την ισοτιµία και τη δικαιοσύνη η συγκεκριµένη εταιρεία όταν κάνει διακρίσεις ανάµεσα σε επαγγελµατίες, όπως και πως αναλαµβάνει τις ευθύνες της στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όταν αποκλείει άνεργους επαγγελµατίες.

Και αν µέχρι σήµερα δεν έχουµε θίξει το θέµα είναι γιατί εµείς, σε αντίθεση µε αυτούς, έχουµε βαθιά πίστη στη συναδελφική αλληλεγγύη. Τώρα όµως βλέπουµε ότι κάποιοι τα θέλουν όλα δικά τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουµε.


Ζητούµε από το δήµο ∆ελφών να µας στηρίξει όπως και εµείς στηρίζουµε τον τόπο µας. Ζητάµε από τις εταιρεί- ες «∆ΕΛΦΟΙ – ∆ΙΣΤΟΜΟ» και «S&B Βιοµηχανικά Ορυκτά» να αντιµετωπίζουν ισότιµα τους επαγγελµατίες της περιοχής.

Τέλος ζητάµε από τον πρόεδρο της ΙΝΤΕΡΚΑΤ κ. Μιχάλη Παπα ωάννου και το ∆Σ της εταιρείας να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της δίνεται για να δηµιουργεί θέσεις εργασίας, χρησιµοποιώντας αποκλειστικά κατοίκους της Φωκίδας για να µην ερηµώνει η περιοχή και να µη µετανα- στεύουν νέοι άνθρωποι.


Ρήγας Παλιβίδας - Παναγιώτης Σεγδίτσας
Εκπρόσωποι 15 Αυτοκινητιστών ∆ήµου ∆ελφών


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και εμεις ειμαστε εδω και εμεις ειμαστε ανεργοι. τι να κανουμε ετσι ειναι αυτα. οταν ομως καποιοι απο εμας θελαμε να στηριχτει η αναπτυξη της ιτεας στον τουρισμο ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ησασταν αντιθετοι γιατι ετσι ηταν το συμφερον της εταιρειας και το δικο σας. τωρα που αυτη ειναι ο απολυτος αυτοκρατορας σε ολη την περιοχη και δεν υπαρχουν αλλου δουλειες σας χορευει στο ταψι, γιατι ετσι ειναι το δικο της συμφερον. ετσι ειναι οταν εξαρτιεσαι αποκλειστικα απο καποιον και δεν εχεις εναλλακτικες επιλογες.