Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

«Ξεχάστε το», «Δεν είναι ώρα για εκπτώσεις», λένε τώρα οι Γερμανοί
«Ξεχάστε το», «Δεν είναι ώρα για εκπτώσεις», λένε τώρα οι Γερμανοί

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, το Βερολίνο με δηλώσεις αξιωματούχων προσπαθεί να περιορίσει στο ελάχιστο τις προσδοκίες της Αθήνας από την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.



Η Γερμανία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τους όρους όσων έχουν συμφωνηθεί, όρους οι οποίοι παραμένουν εκτός διαπραγμάτευσης, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Βερολίνο, το πρωί της Δευτέρας.

«Δεν είναι ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο πρακτορείο ειδήσεων, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες να υποβαθμιστεί η δήλωση του Γκίντο Βεστερβέλε περί παροχής στην Αθήνα «περισσότερου χρόνου για μεταρρυθμίσεις».


Οι δηλώσεις του Βεστερβέλε, που ανήκει στους Φιλελεύθερους και όχι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δεν εκφράζουν την ευρύτερη κυβερνητική γραμμή, είπαν ανωνύμως στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σχετικά με μία επιμήκυνση του Μνημονίου με μετάθεση των δημοσιονομικών στόχων του, μία από τις πηγές αυτές είπε: «Ξεχάστε το. Κάτι τέτοιο θα μας οδηγούσε πιο κοντά σε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και απέχουν πάρα πολύ από κάτι τέτοιο. ... Φυσικά θα συνομιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι».





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: