Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



Απειλή εμπάργκο των προμηθευτών στα νοσοκομεία. Από αύριο δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για έξι νοσοκομεία σε περίπτωση που προχωρήσουν στο εμπάργκο οι προμηθευτές

Μετά την άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εκ μέρους των φαρμακοποιών και οι προμηθευτές αναλώσιμων υγειονομικών υλικών προχωρούν σε εμπάργκο σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και σε παύση των επί πιστώσει παραδόσεων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών -ΠΑΣΥΠΙΕ, σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την πλήρη διακοπή τροφοδοσίας με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από την ερχόμενη Τρίτη στα νοσοκομεία:


"Ευαγγελισμός"
"Γ. Γεννηματάς"
"Σωτηρία"
"Νοσοκομείο Ρόδου"
Στα πανεπιστημιακά "Αττικόν" και Αλεξανδρούπολης


Παράλληλα, όλα τα δημόσια νοσοκομεία από την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου για την παραλαβή υλικών.

Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση χρεών ενάμιση έτους και τα οποία φτάνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν ρευστότητα για να πληρώσουν τους προμηθευτές, ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχουν χρήματα, η εξόφληση "σκοντάφτει" στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών, Θεόδωρος Δουρμούσογλου, είπε ότι τα χρέη του Δημοσίου ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, οι προμηθευτές έχουν πληρωθεί μόνο μερικούς μήνες για το 2010 και το 2011, ενώ για το 2012 δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ.

"Δεν κάνουμε ούτε απεργία, ούτε εμπάργκο στην προμήθεια των υλικών, αλλά για πραγματική αδυναμία να εξασφαλίσουμε τα εμπορεύματα", τόνισε και επεσήμανε ότι οι αποθήκες είναι άδειες γιατί καμία εταιρία δε δέχεται να προμηθεύσει στην Ελλάδα επί πιστώσει.


Αν υλοποιήσουν τελικώς οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού την απειλή τους και σταματήσουν από αύριο να παραδίδουν τα υλικά τους στο ΕΣΥ, το μόνο βέβαιο είναι ότι ελάχιστα νοσοκομεία θα μπορούν σε λίγες ημέρες να λειτουργήσουν.

Βέβαια όλοι έχουν απευθύνει έκκληση στον κλάδο να μην προχωρήσει στη διακοπή παράδοσης των προϊόντων του και να σεβαστεί τις δυσκολίες των ασθενών.


ΠΗΓΗ: www.news247.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: