Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 300 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ!


Τι αποκαλύπτουν έγγραφα της δικογραφίας για τις “αμαρτωλές” υπεράκτιες εταιρείες του Άκη.

Δύο έγγραφα της δικογραφίας οδηγούν με βέβαιο τρόπο και στην υπόλοιπη μίζα που καταβλήθηκε από τον Ρώσο Ροβομπιέφ (έχει καταδικαστεί στη χώρα του για διαφθορά), μέσω του εμπόρου Φουάντ αλ Ζαγιάτ, στη χώρα μας για την προμήθεια των Tor-Μ1. Πρόκειται για άλλα 16 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”, αποκαλύπτεται συγκεκριμένα, από έγγραφα του αρχείου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ότι 70χρονος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη (Σ. Μητ.), συμμετέχει και στη λιβεριανή υπεράκτια Ρ&Α Investments, που μαζί με την άλλη υπεράκτια Beeston δέχθηκε αποδεδειγμένα επιταγές ύψους 16 εκατ. ευρώ σε αμερικανική τράπεζα από τον σύρο επιχειρηματία Αλ Ζαγιάτ, δικαιούχο της εταιρείας Drumilan! To ίδιο πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ως ένας από τους δικαιούχους και της άλλης λιβεριανής υπεράκτιας Bluebell SA, η οποία εντελώς συμπτωματικά δέχεται, επίσης την ίδια περίοδο, 16 εκατ. δολάρια από τον σύρο επιχειρηματία και την υπεράκτια εταιρεία του που κάποτε είχε έδρα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ως πρόεδρος της Blue Bell υπογράφει στο πιστοποιητικό της υπεράκτιας το πρόσωπο από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο εντόπισε η εφημερίδα. Εντυπωσιακό είναι ότι το πιστοποιητικό ελήφθη στις 28 Αυγούστου 2009, γεγονός που αποδεικνύει ότι η εταιρεία ήταν ενεργή και ως αυτή την ημερομηνία. Μάλιστα ο ίδιος ήταν πρόεδρος και της άλλης υπεράκτιας (Ρ&Α Investments) και το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώθηκε επίσης την ίδια ημέρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες και έγκυρες πηγές, και οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 (το 1998 συγκεκριμένα) προκειμένου να δεχθούν τη μίζα των 32 εκατ. δολαρίων, όπως αποδεικνύεται για την προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι έμβασμα από την κυπριακή Λαϊκή Τράπεζα Drumilan International προς την ελβετική τράπεζα Crédit Agricole Indosuez μέσω αμερικανικής τράπεζας. Εκεί ως δικαιούχος εμφανίζεται συνθηματικός κωδικός Citius 33... Το έμβασμα είναι ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων!

Ο ιδρυτής των υπεράκτιων που δέχονται τη μίζα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο που έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με πρόσωπο το οποίο τώρα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι του καταχράστηκε τα χρήματα. Και οι δύο εταιρείες αποδίδονται πλέον, από έγκυρη δικαστική πηγή, στον πρώην υπουργό και εμφανίζονται να «δένουν» ακόμη περισσότερο την κατηγορία της δωροληψίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος... Εν τω μεταξύ εμφανίζεται και άλλος ενδιάμεσος ως δικαιούχος της περίφημης Bluebell. Πρόκειται για αλλοδαπό επ' ονόματι S Moh IS, ο οποίος ήταν πρόεδρος της εταιρείας το 1999...

Παράλληλα, άλλη σημείωση στο πλούσιο ημερολόγιο του πρώην υπουργού οδηγεί την έρευνα στην υπόνοια ότι συνολικά η μίζα, απ' όλες τις προμήθειες που εισπράχθηκαν από διαφόρους, ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ! Υπάρχει σημείωση για αυτό το ποσό (300 εκατ.), με έκκληση σε άγνωστο τρίτο πρόσωπο να μεσολαβήσει σε αυτόν που, όπως υποστηρίζει ο κ. Τσοχατζόπουλος, του πήρε τα χρήματα... Και ενώ από τον πρώην υπουργό γίνεται έκκληση να καταβληθεί το 1 εκατ. ευρώ από αυτά, είναι άγνωστο πού διοχετεύθηκαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που εισπράχθηκαν από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα τα τελευταία 20 χρόνια!

Ιδιαίτερο «πονοκέφαλο» στις δικαστικές αρχές και στην ανάκριση προκαλούν και σημειώσεις - σχεδόν ακατάληπτες - οι οποίες κάνουν λόγο για τρίτο μεσολαβητή μεταξύ του πρώην υπουργού και εκείνου από τον οποίο διεκδικούνται τα χρήματα. Γίνεται μάλιστα λόγος και για συνάντηση πριν από μήνες με την παρουσία δικηγόρου του μεσολαβητή και του προσώπου από τον οποίο διεκδικούνται τα χρήματα: «Οπως σου είπα», σημειώνει ο πρώην υπουργός, «ο μεσολαβητής εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων...».

Και συνεχίζει: «Εγώ πάντως θα συνεχίσω να πιέζω όσο μπορώ...». Και στην αντίστοιχη σελίδα του αρχείου ομολογείται σχεδόν και το έγκλημα: «Η επιστροφή χρημάτων που σου έδωσα εγώ προσωπικά για να τα διακινήσεις, ή με δικές σου ενέργειες δόθηκαν να τα διακινήσεις για μένα από κάποιους (λίστα)... Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει συμφωνία για επιστροφή 1 εκατομμυρίου. Εφθασαν κάποτε μόνο 50.000 και 20.000 ευρώ...

 Παρά τις υποσχέσεις, τις προτάσεις, τις αλλαγές ανθρώπων και πολλά σχέδια για τράπεζες, Ρωσία, Ουκρανία, Λίβανο, Ελβετία κ.ά., τίποτε απολύτως δεν έγινε...». Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν κατάλαβες ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα... Το τι τραβάω κάθε μέρα δεν φαντάζεσαι... Γι' αυτό λύσε το θέμα της τράπεζας... Πάρ' το πάνω σου, κάνε παρέμβαση στον... και λύσ' το».

Τώρα ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής ψάχνει τον εγγυητή και μεσολαβητή... Είναι όμως υποχρεωμένος να ερευνήσει και σε τράπεζες σε όλες αυτές τις χώρες, αποκωδικοποιώντας και τους νέους λογαριασμούς οι οποίοι έχουν εντοπιστεί.










3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ V.I.P. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΒΑΓΜΕΝΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ! ΣΤΟ ΚΕΛΙ 33 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Μ Η Τ Ε Ρ Ε Σ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ!ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΤΩΝ 2500 ΕURO ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟΣΠΙΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Γ Α Ι Δ Ο Υ Ρ Α !!!

Ανώνυμος είπε...

οι πολιτικοι του φιλοι,εντος και εκτος φωκιδας,δεν ειχαν καταλαβει τιποτα ολα αυτα τα χρονια,φανταζομαι..

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΦΗΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΠΤΑ Τ΄ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ Π΄ΤΟΧ΄ΝΕ ΜΕΊΝΕΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΛΕΨ΄ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟΤ΄ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.