Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!


«Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash ανέφερε ότι ξεκίνησε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε, αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, δεν το απέκλεισε αν αυτοί αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640.000 μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80.000 συμβασιούχοι -άρα 720.000- και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25.000 εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745.000 - 750.000 υπαλλήλων, εκ των οποίων οι περίπου 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165.000 είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων» πρόσθεσε ο υπουργός.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: