Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!


Σκανδαλώδεις ρυθμίσεις Παπακωνσταντίνου για το Ελληνικό

Παλιές και χρεοκοπημένες πρακτικές μιας απερχόμενης κυβέρνησης, που νομοθετεί στο παρά πέντε των εκλογών, θύμισε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ .Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε δύο νέες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις και οργή τόσο για το περιεχόμενό τους όσο και για το χρόνο κατά την οποία εκδηλώθηκαν, λίγο πριν την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.


Οι δύο ρυθμίσεις
Η πρώτη ρύθμιση προβλέπει την αύξηση των συντελεστών δόμησης στην περιοχή από 0,20 σε 0,25. Δηλαδή, τα καινούρια κτίρια θα επιτρέπεται πλέον να έχουν ύψους 16 μέτρων, έναντι 10 αρχικά, κάτι που υποβαθμίζει σαφώς τόσο το περιβάλλον όσο και την ποιότητα ζωής σε μια περιοχή με χαμηλά κτίρια.

Με βάση τη δεύτερη –και ακόμη χειρότερη- ρύθμιση, δίδεται η δυνατότητα δημιουργίας αμιγούς κατοικίας στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά, στο 30% της συνολικής έκτασης. Ιδιαίτερα δε στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, το όριο ανεβαίνει στο 0,60, κάτι που δημιουργεί υπόνοιες ως προς το ποιοι εξυπηρετούνται από το περιεχόμενο της αλλαγής.

Μάλιστα, οι ρυθμίσεις αυτές προσετέθησαν στο σχετικό νομοσχέδιο τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κατά την οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε θέσει θέμα αλλαγών. Χωρίς κανένα διάλογο και καμία ενημέρωση, ο υπουργός προχώρησε σε ουσιώδεις ρυθμίσεις, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις αλλά και την κοινοβουλευτική διαδικασία, λίγο πριν το κλείσιμο του Κοινοβουλίου για τη διενέργεια εκλογών.

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, ακολουθώντας τις πρακτικές της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αγνοεί πλήρως το κόστος των κινήσεών του, ίσως επειδή έχει αποφασίσει την οριστική αποχώρησή του από την πολιτική ζωή.


Ωστόσο, οι εξοργιστικές ρυθμίσεις του κ. Παπακωνσταντίνου γεννούν ερωτηματικά για τη στάση μιας σειράς προσώπων που θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Συγκεκριμένα:
-- Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις συγκεκριμένες πρακτικές και τις ρυθμίσεις του
υπουργού Περιβάλλοντος;
-- Η ΝΔ θα υπερψηφίσει τις διατάξεις που προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο νομοσχέδιο, παρά το περιεχόμενό τους και τη μεθόδευση που έγινε για να ψηφιστούν στη Βουλή, λίγο πριν τις εκλογές;
-- Ποια είναι η θέση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Αττικής στο συγκεκριμένο ζήτημα; Τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός όσο και η Αντιπεριφερειάρχης του Νότιου Τομέα, Μαρία Καρακλιούμη μέχρι στιγμής σιωπούν... Η θέση της τελευταίας ιδιαίτερα, είναι επιβεβλημένη και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όταν προ των εκλογών του 2009 ο κ. Παπακωνσταντίνου απολάμβανε τις «δόξες» του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, η κ. Καρακλιούμη ήταν η αναπληρώτριά του.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ......