Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΕ… ΣΟΦΙΤΕΣ-ΠΑΤΑΡΙΑ-ΥΠΟΓΕΙΑ!

Στα τεκμήρια ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα «μετράνε» οι σοφίτες, πατάρια και υπόγεια που τακτοποιήθηκαν. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή.


Στα τεκμήρια σοφίτες, πατάρια και υπόγεια

Με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή προβλέπεται πως η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών, των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το νόμο 4014/2011 για τους ημιυπαίθριους, ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας.

Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αντιστοιχεί στο μισό του ποσού της αντικειμενικής δαπάνης που ισχύει για τους κύριους χώρους κύριας κατοικίας.

Ακόμη προβλέπονται τα εξής:

Αποδεσμεύεται η υποχρέωση δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) λόγω αλλαγής οικογενειακής κατάστασης και διατηρείται μόνο στις περιπτώσεις μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης.

Από το έτος 2010 και επόμενα, το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο. Με αυτό το διαχωρισμό θα αποφευχθούν οι προστριβές μεταξύ των φορολογουμένων που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να υποβάλλουν από κοινού δηλώσεις στοιχείων ακινήτων και για τους οποίους μέχρι τώρα προβλεπόταν έκδοση κοινού εκκαθαριστικού ΦΑΠ (π.χ. συζύγων που τελούν σε διάσταση ή έχουν χωρίσει και ο σύζυγος δεν προβαίνει σε διακοπή της σχέσης στη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 κ.λπ.)

Απαλλαγή πρώτης κατοικίας θα δικαιούνται εκτός από τους πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ και οι πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν θα αναγνωρίζεται ως δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είδα ότι σας έχουν βάλει στο www.delfipress.gr.
Ποιός το έχει αυτό;