Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ και Παπαθανασίου, αναμένονται στο πόρισμα για το έλλειμμα
Θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή
 
Πολιτικές ευθύνες σε ΝΔ και Παπαθανασίου, αναμένονται στο πόρισμα  για το έλλειμμα
 
Πολιτικές ευθύνες -και όχι ποινικές- στην ΝΔ σε «κεντρικό επίπεδο» ως κυβέρνησης την επίμαχη περίοδο, αλλά και στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποδίδει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.

Η επιτροπή συζήτησε επί του πορίσματος το οποίο θα δοθεί αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες «από κανέναν δεν ετέθη θέμα ποινικών ευθυνών, αλλά υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν».
Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να «φωτογραφίζονται» οι ευθύνες του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, δίχως ωστόσο να κατονομάζεται, ενώ ονομαστικά θα αποδίδονται ευθύνες στον κ. Παπαθανασίου με τον σκεπτικό ότι δεν εκτίμησε σωστά και δεν έδωσε σωστά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009.

Επίσης, δεν αναμένεται να υπάρχει κάποια αναφορά σε ευθύνες του διαδόχου του, πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο έχει κατηγορήσει ο κ. Παπαθανασίου ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης αναμένεται να καταθέσει δικό του πόρισμα στο οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς και του κ. Παπακωσταντίνου.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: