Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ

Άνω: Ενθύμιον Άγιου Κωνσταντίνου,
ανήμερα της γιορτής στα 1956: Οι αδελφές
Ελένη και Παναγούλα Αλτάνη, με τη
Μίτσα Καραγιώργη .
Κάτω: Στο μώλο της Ιτέας, ίδια περίπου
εποχή, ο αείμνηστος Τάσος Κοτσάμπασης
με τις φίλες του Αγγελική (δεξιά)
και Θωμαΐτσα.
Το http://astiriteas.blogspot.com αρχίζει από σήμερα τη δημοσίευση παλαιών φωτογραφιών της πόλης της Ιτέας. Μιας Ιτέας της νοσταλγίας, των αναμνήσεων και της γλυκειάς αναπόλησης. Ενός παρελθόντος όχι και τόσο μακρινού, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετικού από το παρόν που όλοι μας βιώνουμε.

Οι μορφές που αποτυπώθηκαν στο φακό του φωτορεπόρτερ Μιχάλη Σκαρίμπα ("Michel") ατενίζουν την αιωνιότητα και μας καλούν να πάρουμε μέρος σε ένα ταξίδι εξερεύνησης, μέσα στο χώρο και το χρόνο.

Παρεΐστικες εικόνες, στιγμιότυπα από την κοινωνική ζωή, αυθεντικά ενσταντανέ, μάρτυρες μιας εποχής όπου όλα έμοιαζαν τόσο απλά, αν τη συγκρίνουμε με την πολυπλοκότητα των ημερών μας.

Σίγουρα κάποιοι από εσάς αγαπητοί αναγνώστες, θα αναγνωρίσουν γνωστά πρόσωπα του οικείου οικογενειακού η φιλικού περιβάλλοντος μεταξύ των εικονιζομένων, που άλλοι έχουν φύγει απ΄τη ζωή και άλλοι βρίσκονται αναμεσά μας.

Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, είτε στέλνοντας ένα e-mail στο aNwDyNos@gmail.com, είτε γράφοντας ένα απλό σχόλιο στις καταχωρήσεις μας.
 
 
ΠΗΓΗ:  http://astiriteas.blogspot.com/
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ όμορφη πρόταση. :)

αΝώΔυΝος είπε...

Να είστε καλά! Περιμένουμε και τις δικές σας εντυπώσεις!