Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λαμία 29-03-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού της Κύμης, προϋπολογισμού 8.979.000 €.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας κα εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 8.979.000 €.


Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Εύβοια, αφού με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει η ολοκλήρωση των έργων της βόρειας (εσωτερικής) λιμενολεκάνης στο λιμάνι της Κύμης. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα του λιμανιού, που πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί οργανωμένα και σύγχρονα τις θαλάσσιες επιβατηγές – οχηματαγωγικές και εμπορικές μεταφορές από και προς την Κύμη.


Στόχος του έργου είναι η πλήρης αξιοποίηση της βόρειας λιμενολεκάνης, η οποία φιλοξενεί καταφύγια αλιευτικών και τουριστικών σκαφών. Με τις προβλεπόμενες εργασίες πρόκειται να γίνουν :


-- εκτεταμένες επιχώσεις έτσι ώστε να διαμορφωθεί χώρος για τη στάθμευση συντήρηση και διαχείριση σκαφών.
-- Κρηπιδώματα και διαμόρφωση χερσαίου χώρου, που θα εξυπηρετούν τα πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής και κρουαζιερόπλοια.


Μ΄ αυτό τον τρόπο, στο βόρειο υφιστάμενο λιμάνι, που βρίσκεται σε επαφή με τον παραλιακό οικισμό της Κύμης θα εξυπηρετούνται τα αλιευτικά σκάφη της περιοχής, τα διερχόμενα αλλά και μόνιμα τουριστικά σκάφη, καθώς και πλοία της ακτοπλοΐας που συνδέουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.


«Προχωρούμε ολοταχώς στην κατασκευή ενός μεγάλου έργου για την Εύβοια» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς. «Με την υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτούμε την έναρξη ενός έργου υψηλής προτεραιότητας, το οποίο σταδιακά μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών της Στερεάς Ελλάδας. Η ιδανική και προνομιακή γεωγραφική θέση του λιμανιού της Κύμης, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για να αποτελέσει κεντρική πύλη σύνδεσης της κεντρικής Ελλάδας με το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.



Εμείς μέσα από το ΕΣΠΑ προωθούμε αυτή τη δυνατότητα, δημιουργώντας άμεσα σύγχρονες συνθήκες εξυπηρέτησης σκαφών και πλοίων. Επιδίωξή μας είναι να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν συνδυαστικά τα αναγκαία οδικά και λιμενικά έργα στην Εύβοια, έτσι ώστε να διευρυνθούν και να μεγιστοποιηθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.»



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υψηλάντη 1, Λαμία 35100, Τηλ. 22313 51244 e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048

Δεν υπάρχουν σχόλια: