Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.



Διαβάστε τι υποστηρίζει ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Ο μακρύς δρόμος προς την ανάπτυξη και οι μεγάλοι κίνδυνοι


Όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι με το Μνημόνιο 2, η Ελλάδα θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, παίρνουν σκληρή απάντηση από τα πιο επίσημα χείλη.
Σε ομιλία του στην Μπανγκόκ, ο αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ναογιούκι Σινοχάρα, προειδοποίησε για νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι ο δρόμος προς την ελληνική ανάπτυξη είναι μακρύς.
"Οι περυσινοί οικονομικοί δείκτες έδειξαν μια σημαντική υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά ενθαρρυντικά σημάδια προέκυψαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και οι οικονομικοί δείκτες σταθεροποιήθηκαν ή άρχισαν να βελτιώνονται, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ", είπε χαρακτηριστικά.
Ο Σινοχάρα, δεν μάσησε τα λόγια του, καθώς παρά το γεγονός ότι χαιρετίζει το νέο οικονομικό πρόγραμμα, σημειώνει ότι "δεν υπάρχει χώρος για αυταρέσκεια", υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.

Κίνδυνος εκτροχιασμού
Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, τονίζει ότι η πρόοδος της παγκόσμιας οικονομίας είναι εύθραυστη και οι κίνδυνοι παραμένουν.
"Οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικοί. Η πιο άμεση ανησυχία είναι μια νέα κλιμάκωση της κρίσης της ευρωζώνης", σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Σινοχάρα, το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό σε πολλές χώρες του κόσμου και δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό με την υψηλή ανεργία.
Ο κ. Σινοχάρα κάλεσε τις ανεπτυγμένες χώρες να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις και τις αναπτυσσόμενες να παραμείνουν σε επιφυλακή.
"Είμαστε σε ένα πολύ στενό δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας και ο κίνδυνος του εκτροχιασμού είναι πολύ υψηλός", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: