Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΙΤΕΑ : ΗΜΙ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ… ''ΜΠΑΡΑΣ'' ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ



     Με αφορμή την δημοσίευση (εχθές Τετάρτη 21-3-2012) του άρθρου μας για τις ''μπάρες'' οι οποίες τοποθετήθηκαν στην  διασταύρωση της  Λεωφόρου Ηρώων με την επαρχιακή οδό Ιτέας-Ναυπάκτου, ακούσαμε την Αντιδήμαρχο κα Λαϊνη σε τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, να διατυπώνει την άγνοιά της για το θέμα.  Είπε ότι το πληροφορήθηκε (από την ΚΑΡΤΕΡΙΑ;) το βράδυ, γιατί ευρισκόταν στο Κ.Α.Σ. στην Αθήνα. Προφανώς ήθελε να πει στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Δήμαρχο και τους... άλλους, καθ' όσον το Κ.Α.Σ. συνεδριάζει ως γνωστόν κάθε Τρίτη, αλλά να, έτσι, το Κ.Α.Σ. κάνει εντύπωση στον κόσμο, λόγω της προσφάτου δραστηριότητος του στην περιοχή μας... Μας είπε λοιπόν ότι υπάρχει προϊστορία (μέσω αλληλογραφίας) με την Δ.Ε.Σ.Ε της Περιφέρειας για τις ''μπάρες'' στην ''εθνική'' οδό, όπως αποκάλεσε τον  επαρχιακό δρόμο Ιτέας-Ναυπάκτου και ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος, μόνον για τις σηματοδοτήσεις και όχι για τις μπάρες. Βεβαίως, δεν μας εξήγησε την σχέση  και την σημασία των εννοιών : Εθνική οδός, επαρχιακή οδός, αστυνόμευση και των δύο εντός πόλεως, κόκκινη λάσπη και είσοδος-έξοδος πόλεως.
    
     Εμείς θα συμμεριστούμε την άγνοιά της.  Αλλά, να, υπάρχουν κάποιες άλλες διασταυρώσεις με τον ίδιο δρόμο, οι οποίες όμως, δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης, έστω από την Δ.Ε.Σ.Ε.  Και φέρνουμε σαν παράδειγμα, την πλαϊνή, κατά 100μέτρα δυτικότερη από εκείνο το σημείο διασταύρωση, της οποίας την σημερινή φωτογραφία δημοσιεύουμε  και όπως  γίνεται αντιληπτό, ούτε ''μπάρες'' τοποθετήθηκαν εχθές, ούτε και βεβαίως υπάρχει σήμανση. Τυχαίο;...  Λίγο πιο κάτω, στα 200μέτρα, υπάρχει και άλλη διασταύρωση με τον ίδιο δρόμο, επίσης χωρίς μπάρες και σήμανση. Τυχαίο;... Μάλλον θα διέλαθαν της προσοχής των ''εντελομένων'' υπαλλήλων της Δ.Ε.Σ.Ε.   Άλλως  δεν εξηγείται!  Το ότι, λίγο παρακάτω στον ίδιο ''εθνικό'' δρόμο,  ο χώρος στάθμευσης  αυτοκινήτων  των πελατών  μιας επιχείρησης, είναι απλά... αναπόσπαστο, μη σηματοδοτημένο και μη περιφραγμένο κομμάτι  του δρόμου,  μας πείθει ότι η Δ.Ε.Σ.Ε. όντως έκανε πολύ καλά την δουλειά της, όπως ακριβώς της είχε παραγγελθεί!! Αμερόληπτα!!






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΟΧΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΠΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΛΕΤΕ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ.
ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΑΡΕΣ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα ψέματα και τέτοιες ενέργειες από αντιδήμαρχο μόνο και μόνο για να παραμείνει το σπίτι της εξοχικό μέσα στην πόλη, σε βάρος των συμπολιτών της και της ανάπτυξης είναι πρωτάκουστα αλλά και ποινικά κολάσιμα. Τι καθόσαστε και την ακούτε μωρέ και την βγάζει κάθε μέρα και στο ραδιόφωνο ή άλλη... η φτηνιάρα γυρολόγος των παράμομων FM.

Ανώνυμος είπε...

Προς φιλο 10:51. Περιμέναμε 30 χρόνια να γίνει το σχέδιο πόλεως προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι. Ακόμη και αν τους έκλεισε η ΔΕΣΕ η οποίος άλλος θα πρέπει ο Δημος να τους ξανανοιξει. Θα σου πω το εξής απλό: με την ε.ο. τεμνονται περίπου 20 δρόμοι του νέου σχεδίου, επι δυο φορές όπως καταλαβαίνεις, δεξιά και αριστερά. Αν οι δρόμοι αυτοί δεν ανοίξουν δεν υφίσταται και σχέδιο πόλεως. Για να σε Βοηθησω, δε θα σου πω οτι οι ιδιοκτητεσ οικοπεδων στο νεο σχεδιο πληρωνουν εισφορα σε γη και χρημα προκειμενου ακριβώς ο Δημος να διανοιξει τους δρόμους. Επίσης φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούν απο το νεκροταφείο εώς το παλιό γήπεδο του αστέρα να γίνουν 50 κόμβοι. Αν δε ένας ιδιοκτήτης οικοπέδου που έχει πληρώσει την εισφορά του παει καμία βόλτα στον εισαγγελέα να είσαι σίγουρος ότι θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος. Έχεις δίκιο ότι το θέμα είναι πολεοδομικό, γιαυτο θα έπρεπε να ξέρεις πριν μιλησεις

Ανώνυμος είπε...

προς 8.47
Οχι και φτηνιάρα με σπόνσορα τον νεόπλουτο εργολάβο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΑ .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΜΠΑΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΚΟΝΗ....