Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 150.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!

Εσωτερική στάση πληρωμών πραγματοποιούν περίπου 150.000 επιχειρήσεις, που εδώ και ένα τρίμηνο δεν έχουν καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων τους.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε 150.000 επιχειρήσεις
Πλέον, μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν έχει καταβάλλει τους μισθούς για χρόνο που υπερβαίνει τους τρεις μήνες, ενώ μόλις μία στις δέκα πληρώνει εγκαίρως και χωρίς καμία καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που δημοσιεύει το Έθνος, το σκηνικό που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας είναι τουλάχιστον εφιαλτικό, ενώ τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει και το φαινόμενο της ανασφάλιστης απασχόλησης, ενώ μέρος της καθημερινότητας ενός μεγάλου μέρους των εργαζομένων είναι η περικοπή των αποδοχών μέσω της μείωσης των ωρών ή των ημερών απασχόλησης.

Ειδικότερα:

-Η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (περίπου 150.000) δεν έχει καταβάλει τους μισθούς για τουλάχιστον 3 μήνες, ενώ μόλις μία στις δέκα πληρώνει τους εργαζομένους εγκαίρως και χωρίς καθυστέρηση.
-Οι νέες προσλήψεις γίνονται κατά κύριο λόγο με συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης κι όχι με πλήρη απασχόληση.
-Περισσότερα από 15.000 άτομα εντός του πρώτου διμήνου του 2012 αναγκάστηκαν να δεχθούν μετατροπή των συμβάσεών τους από πλήρους σε μερικούς ή εκ περιτροπής απασχόλησης.
-Ο ένας στους τρεις εργαζομένους δεν διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη, ενώ ο ένας στους τέσσερις έχει ατομική σύμβαση εργασίας. Σε ισχύ παραμένουν μόλις 40 κλαδικές συμβάσεις, οι οποίες αν δεν ανανεωθούν, υπάρχει κίνδυνος για μειώσεις μισθών μέχρι και κατά 40%.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: