Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"Κεραυνός εν αιθρία" από την S&B, εξετάζει την μεταφορά έδρας



 Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τη μεταφορά της έδρας της S&B εκτός Ελλάδος εξετάζει η διοίκηση της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κρίτων Αναβλαβής.

Όπως είπε, η διοίκηση έχει υποχρέωση απέναντι στους μετόχους της να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό προκειμένου να προφυλαχτεί η εταιρεία. Διευκρίνισε ότι οι δραστηριότητας της εταιρείας δεν πρόκειται να φύγουν από την Ελλάδα με την δημιουργία μιας νέας holding εταιρείας, η οποία θα έχει έδρα στο εξωτερικό και ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει φόρους και να διατηρεί τους εργαζόμενούς της που έχει στην Ελλάδα.

«Εφόσον υπάρχουν οι δραστηριότητες του βωξίτη και οι δραστηριότητες στη Μήλο η εταιρεία θα παραμείνει ως η θυγατρική μιας μεγάλης holding», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως είπε, η εταιρεία είναι ήδη «φευγάτη» όταν το 95% του κύκλου εργασιών της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Ευρώπη.

Ο κ Αναβλαβής ανέφερε ότι οι αιτίες που οδηγούν στην εξέταση ενός τέτοιου σεναρίου προέρχονται ακριβώς από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ελληνική κρίση και όχι μόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά το θέμα της αναχρηματοδότησης δανείων ύψους 90 εκατ. ευρώ που λήγουν τον Ιούνιο και τα οποία η εταιρεία καλείται να αναχρηματοδοτήσει με επιτόκια 4-5 % υψηλότερα σε σχέση με πριν.

«Αντιμετωπίζουμε δυσπιστία ως διεθνής εταιρεία και στις εμπορικές μας δραστηριότητες», πρόσθεσε ο κ. Αναβλαβής.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος πέρυσι ήταν κερδοφόρος, η μητρική, ωστόσο, κατέγραψε ζημιές που σύμφωνα με την διοίκηση αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό σε προβλήματα που προκάλεσε το ελληνικό κράτος, όπως για παράδειγμα οι καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις του βωξίτη.

Παράλληλα το κράτος χρωστάει επιστροφές ΦΠΑ ύψους 18 εκατ. ευρώ, τις οποίες η εταιρεία αναγκάζεται να χρηματοδοτεί για τον πρόσθετο λόγο ότι καθυστερεί ο έλεγχος της χρήσης του 2010 με διάφορα προσχήματα και δεν μπορεί να προχωρήσει συμψηφισμός.

Ο Κ. Αναβλαβής, πάντως, τόνισε ότι για την φετινή χρήση δεν πρόκειται να δοθεί μέρισμα και εξετάζονται άλλοι τρόποι επιστροφής αποδόσεων προς τους μετόχους, πιθανότατα μέσω επιστροφής κεφαλαίου που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση στις 31 Μαΐου με πιθανή ημερομηνία τον Ιούλιο.

Για την πώληση της δραστηριότητας του βωξίτη στον όμιλο Μυτιληναίου ο κ Αναβλαβής ανέφερε ότι ολοκληρώνεται και πιθανόν να υπάρχουν νέα τον προσεχή μήνα, ενώ προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους εξαιτίας των νέων εργασιακών ρυθμίσεων παρά μόνον εάν αυτό απαιτηθεί από την λειτουργία της εταιρείας.



Πηγή:www.capital.gr


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά κυρίες και κύριοι που έχετε συμβάλει έστω και λίγο σε αυτό το φαινόμενο. Για να επιτευχθεί αυτό σημαίνει ότι έσπασε το τοπικό απόστημα και η βρώμα έφτασε σε κυβερνητικό επίπεδο. Τόσα χρόνια εκβίαζαν την τοπική κοινωνία της Φωκίδας: « ή ότι θέλουμε εμείς (ποιοι νόμοι, ποια υγεία, ποιο περιβάλλον, ποιες αποκαταστάσεις) ή θα πεθάνετε από την πείνα αφού είστε άχρηστοι και ανίκανοι να αυτοσυντηρηθείτε». Πραγματικά ή για να παρέχουν κάλυψη στου γενίτσαρους που είχαν στις κατάλληλες θέσεις; Τι σημασία έχει; Oι άχρηστοι (ήταν όσοι το πίστεψαν) προσέφεραν τα πάντα, μέχρι και κυριολεκτικά σε κάποιες περιπτώσεις. Τώρα που ξεβρακώθηκαν (συγχαρητήρια και πάλι),ο εκβιασμός πάει κατευθείαν στην Κυβέρνηση των υψηλά ιστάμενα ξεπουλημένων που προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και μήνες ότι είμαστε όλοι οι Έλληνες άχρηστοι να αυτοσυντηρηθούμε και να ζήσουμε στον ποιο ευλογημένο τόπο της μεσογείου και της Ευρώπης. «Ή μας δίνεται τις άδειες για τον βωξίτη ή θα πεθάνετε στην πείνα άχρηστοι». Ποια νομιμότητα, ποια υγεία, ποιο Δελφικό Τοπίο, ποιες αποκαταστάσεις ποιος, πού , τι. Και ο Βλαχοθανάσης κατεστραμμένος με μηδενικά εθνικά οφέλη για την καταστροφή που αφήνουν πίσω, και το Κοκκινάρι υπογραμμένο και το Λαρνάκι στο δρόμο που διέταξαν. Τι άλλο να θέλουν και έχουν τόσο θράσος που βάζουν σαν τρίτο λόγο για την πιθανή μεταφορά έδρας εκτός Ελλάδας την μη αδειοδότηση των αδειών βωξίτη; Δύο πράγματα είναι το πιθανότερο να συμβαίνουν.
Ή κάτι δεν τους πάει καλά και βρέθηκε στον δρόμο τους κάποιος πραγματικός Έλληνας (μην χάνετε την ελπίδα σας πατριώτες, υπάρχουν και τέτοιοι) και ανοίχτηκαν στην τελευταία επιλογή του ανοιχτού εκβιασμού της Κυβέρνησης,
ή έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις από τους κατάλληλους δωσίλογους δημόσιους λειτουργούς, έχουν συμφωνηθεί τα αργύρια, αλλά με πλήρη επίγνωση της αλητείας στην οποία επιδίδονται φτιάχνουν και το επικοινωνιακό παραμύθι της ανάγκης για να πιάσουν τα πόστα στο μυαλό ηλιθίων για την κόλαση που θα ανοίξει όταν το θέμα φτάσει στα δικαστήρια.
Γιατί ξέρουν όλοι τους ότι μπορεί οι «σύμμαχοι μας» Ευρωπαίοι να μας βλέπουν όπως το κοράκι το ψοφίμι, οι Δελφοί όμως είναι παγκόσμια και πανευρωπαική αξία, και το παραμύθι της ευνομίας στους κοιμισμένους του βορά δεν θα το ρισκάρουν για κανέναν Κυριακόπουλο και κανέναν για Μυτιληναίο.
Ρε τι μπορεί να φέρουν οι καιροί!!!!!!!!! Ρε λές να έγινε κανένα θαύμα χθές στο Υπ. Πολιτισμού;;; Λέτε να μην τους έκατσαν δεύτερη φορά οι αρχαιολόγοι;
Θα μάθουμε σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΔΩΣΤΕ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ, ΔΩΣΤΕ ΟΤΙ ΑΔΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.
ΣΟΥΖΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, ΚΟΥΝΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ. --ΓΑΒ, ΓΑΒ, -ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΡΑΧΜΗ ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΑ. ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ KAI ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ (ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.,; H holding ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΜΥΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ; ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ. ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.