Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ" ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ


Με χαριστικούς όρους το ρεύμα στην «Αλουμίνιον» του ΜυτιληναίουΧωρίς σύμβαση είναι το κούρεμα στα χρέη της θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίου από τη ΔΕΗ, όπως αποκαλύπτει η Ισοτιμία. Ακόμα μία αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στο παζλ της υπόθεσης της Αλουμίνιον της Ελλάδος και των χρεών της προς τη ΔΕΗ. Την ώρα, που οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να περάσουν από ένα κύμα γραφειοκρατίας στο Δημόσιο, για να αποδείξουν ότι δικαιούνται την πληρωμή του τέλους ακινήτων σε περισσότερες δόσεις ή/και με μειωμένο συντελεστή, αποκαλύπτεται ότι το κούρεμα, που έκανε η ΔΕΗ στα χρέη της θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίου, έχει γίνει χωρίς σύμβαση !
Το θέμα φέρνει στο φως η εφημερίδα Ισοτιμία, η οποία αναφέρει ότι η ΔΕΗ έχει αποστείλει τη σχετική σύμβαση για υπογραφή από τον Οκτώβριο του 2010, αλλά «με πρωτοβουλία του ομίλου»δεν έχει ακόμα υπογραφεί, «ενώ ταυτόχρονα δεν τηρείται και το σκέλος της που αφορά στην πληρωμή των καταναλώσεων μετά το φθινόπωρο του 2010″.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «προκειμένου να γίνει αντιληπτή η πρόκληση στη διαδικασία αποπληρωμής της οφειλής της Αλουμίνιον, αρκεί να αναφερθεί ότι η ΔΕΗ μόλις στις 28 Φεβρουαρίου πήρε παράταση αποπληρωμής ομολογιακού 300 εκατ. ευρώ, που είχε λάβει από την Alpha με επιτόκιο euribor 6 μηνών + 7,25%. Δηλαδή πληρώνει επιτόκιο της τάξεως του 8%, όταν, την ίδια στιγμή, κάνει διακανονισμό για τον όμιλο Μυτιληναίου με 2%, χαρίζοντάς του ουσιαστικά χρήματα».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στα χρέη του ομίλου Μυτιηναίου προς τη ΔΕΠΑ, υποστηρίζοντας ότι χρωστά 75 εκατ. ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα, και όχι 65, που υποστηρίζει η εταιρία, καθώς υπάρχουν 10 εκατομμύρια ευρώ, «τα οποία αποτελούν χρέωση υπό αμφισβήτηση, την οποία επίσης δεν πληρώνει».
Υπενθυμίζουμε ότι, μετά το πρώτο δημοσίευμα της Ισοτιμίας και τα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έχει διατάξει εισαγγελική έρευνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: