Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.


     Σοβαρές ενστάσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωρίδος, εκφράζονται από πλευράς αντιπολίτευσης του Δήμου, οι οποίες αναμένεται να οξυνθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενόψει και της συζήτησης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2012.

     Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Αύρας της Δωρίδας, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα εκ μέρους της αντιπολίτευσης του Δήμου Δωρίδος, (τόσο της μείζονος, όσο και της ελάσσονος), έχει τεθεί θέμα για τη μη έγκαιρη ενημέρωση τους, επί των εισηγήσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αλλά κυρίως για τη μη έγκαιρη έγγραφη πρόσκληση-ενημέρωσή τους, επί των θεμάτων που απαρτίζουν την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

     Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που για θέματα της ημερήσιας διάταξης, όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά ακόμη και η πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου ή και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, να ζητούν την αναβολή συζήτησής τους είτε γιατί η εισήγηση δεν είναι 100% έτοιμη, είτε προκειμένου να ενημερωθούν επί του θέματος του μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

     Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του νόμου 3852, (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτη), η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου και επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους δημοτικούς συμβούλους τρεις τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση. Δημοτικός σύμβουλος, που δεν κατοικεί στη διοικητική περιφέρεια του δήμου, οφείλει αμέσως μετά την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών να δηλώσει στο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τη διεύθυνση κατοικίας του και να ορίσει με την ίδια δήλωση αντίκλητο στην έδρα του δήμου, στον οποίο επιδίδονται οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και να ορίσει με την ίδια δήλωση οποιοδήποτε, κατά την επιλογή του, πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση των ανωτέρω προσκλήσεων. Μόνο στη περίπτωση που δεν οριστεί αντίκλητος ή πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση, αρκεί η δημοσίευση της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του δήμου.

Μήπως ο κ. Δήμαρχος Δωρίδος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν κάποιο σχόλιο επί του θέματος ;

ΠΗΓΗ: AVRA DORIDAS

Δεν υπάρχουν σχόλια: