Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ!



Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του μέλους του Δ.Σ. και εκπροσώπου των εργαζομένων, Ε. Μπουζούλα, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ανέρχονται 819 εκατ. ευρώ και έχουν διπλασιαστεί μέσα σε έξι μήνες ως αποτέλεσμα του τέλους ακινήτων που ζητείται να πληρωθούν μαζί με τον λογαριασμό.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπουζούλας κάνει λόγο για «τεράστια προβλήματα στις χρηματοεισροές της ΔΕΗ, στραγγαλίζοντας τα επενδυτικά της προγράμματα, τις υποχρεώσεις της σε αναδόχους, προμηθευτές και δυσχεραίνουν δανειοληπτικές συναλλαγές» αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει συναγερμός στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για το μη νόμιμο της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους ακινήτων.

Από τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενταθούν ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα των ανεξόφλητων λογαριασμών τα οποία τους τελευταίους μήνες συνδέονται με το περίφημο έκτακτο τέλος για τα ακίνητα: καθώς καταναλωτές δήλωσαν αδυναμία αποπληρωμής του χαρατσιού, ταυτόχρονα δεν πλήρωσαν και το λογαριασμό ρεύματος, προκαλώντας μπλακ άουτ στις χρηματοροές της ΔΕΗ, όπως προκύπτει και από τις αποκαλύψεις του κ. Μπουζούλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: