Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΡΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΒΑΖΕΙ «ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»




Τίτλοι τέλους για το κρουαζιερόπλοιο της θρυλικής σειράς

Ένα κρουαζιερόπλοιο θρύλος θα γίνει παλιοσίδερα. Ρότα προς τα διαλυτήρια έχει βάλει το «Pacific Princess», στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς «Love Boat» (πλοίο της αγάπης) που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η πολυβραβευμένη σειρά του μεγιστάνα παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ, διήρκεσε εννέα σεζόν και προβλήθηκε από τις 24 Σεπτεμβρίου του 1977 έως τις 24 Μαΐου του 1986 σε περισσότερες από εκατό χώρες στον κόσμο.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε τη δεκαετία του ’60 στη Γερμανία και αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί για κρουαζιέρες σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βερμούδες.

Τελευταία είχε περάσει στην ιδιοκτησία ισπανικής ναυτιλιακής εταιρείας για να δρομολογηθεί σε κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Επειδή είχε αμίαντο στα τοιχώματά του, κάτι που απαγορεύεται πια, μεταφέρθηκε το 2008 στο ναυπηγείο San Giorgio del Porto, στη Γένοβα, για να αφαιρεθεί ο αμίαντος.

Το ναυπηγείο δεν πληρώθηκε ποτέ, αν και είχε ξοδέψει 6 εκατομμύρια ευρώ για τις εργασίες. Τελικά κατέληξε στα χέρια της τουρκική εταιρεία διάλυσης πλοίων Cesman, που το αγόρασε έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μόλις το αποπληρώσει, θα το ρυμουλκήσει στο ναυπηγείο της για να το κάνει παλιοσίδερα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: