Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ! ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΚΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ!



Η «θηλυκή εταιρία» και η λαϊκή τραγουδίστρια!

Ολοένα και νέα στοιχεία φέρνει στο φως η αστυνομική έρευνα για τη δράση της θηλυκής συμμορίας του ΙΚΑ, η οποία τα τελευταία εννέα χρόνια ροκάνιζε τα χρήματα του Δημοσίου και τα επένδυε σε βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα.

Αξιόπιστες πηγές αποκάλυψαν στη «δημοκρατία» ότι μία κατηγορουμένη, η οποία φέρεται ως η εγκέφαλος του κυκλώματος, είχε βάλει στο παιχνίδι όλο της το σόι, στο οποίο χορηγούσε επιδόματα! Η ανύπαντρη κόρη της πήρε επίδομα τοκετού χωρίς να έχει παιδιά,η αδελφή της τσέπωσε 65.000 ευρώ, η ανιψιά της 114.000 ευρώ για επιδόματα πέντε τοκετών χωρίς να έχει ούτε ένα παιδί, ο ανιψιός της 89.000 ευρώ, ο γαμπρός της 149.000 ευρώ και ο αδελφός της 49.000 ευρώ κυρίως για επιδόματα τοκετού, χωρίς και αυτός όμως να έχει παιδιά! Στο ίδιο λίγο πολύ μοτίβο λειτουργούσαν όλες οι εμπλεκόμενες στην υπόθεση.

Αλλη κατηγορουμένη «τροφοδότησε» με δημόσιο χρήμα τους κουμπάρους και τα δύο τους παιδιά, αλλά και έναν εργαζόμενο (χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει) στην επιχείρηση του κουμπάρου, με το ποσό των 404.000 ευρώ! Η κατηγορουμένη μάλιστα, η οποία ίσως είχε αντιληφθεί ότι γίνεται έρευνα από τις Αρχές, είχε ενημερώσει με sms γνωστό της πρόσωπο που είχε λάβει παράνομα επίδομα ότι, εάν ποτέ ερωτηθεί από την Αστυνομία αν έχει πάρει χρήματα από το ΙΚΑ, να απαντήσει θετικά.

Ανάμεσα στους πολίτες που φέρεται να ελάμβαναν επιδόματα-μαϊμού υπάρχει και το ονοματεπώνυμο λαϊκής τραγουδίστριας (γνωστή στο ευρύ κοινό με καλλιτεχνικό όνομα), η οποία δεν ήταν ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και παραμένει ασαφές το πώς η ομάδα γνώριζε τα πραγματικά της στοιχεία. Οι κατηγορούμενες είχαν εκταμιεύσει από τα ταμεία του ιδρύματος στο όνομά της το ποσό των 10.000 ευρώ σε δύο δόσεις, τον Μάιο του 2008 και τον Δεκέμβριο του 2009. Οταν πριν από λίγες εβδομάδες η καλλιτέχνις κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση στην Οικονομική Αστυνομία, έπεσε από τα σύννεφα, καθώς η ίδια δεν γνώριζε τίποτα και ούτε λάμβανε κάποιο επίδομα!

Οπως διαπιστώθηκε, υπήρχαν καταθέσεις κατηγορουμένης που έφταναν και τα 400.000 ευρώ, ενώ, όταν έγινε ο έλεγχος των διωκτικών αρχών, είχαν πέσει στα 80.000 ευρώ. Στα περιουσιακά της στοιχεία δήλωσε ότι το 2008 αγόρασε πολυτελές αυτοκίνητο, το 2009 οικόπεδο και το 2010 δήλωσε επιπλέον 12.000 ευρώ για την ανέγερση οικοδομής. Ομως στην αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν αποδείξεις και παραστατικά δαπανών 550.000 ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί! Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αναμένεται να δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της μεγάλης κλοπής στα ταμεία του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Η ογκωδέστατη δικογραφία

Τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη πήρε και η πέμπτη γυναίκα μέλος της «θηλυκής εταιρείας» που έστησε τη μεγάλη απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρόκειται για τη Μυρσίνη Θωμάκου (πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ Λακωνίας), η οποία συνελήφθη στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις της Ελένης Μπουρουζάνη και του συζύγου της Κωνσταντίνου Καραΐσκου, της Χριστίνας Πατεράκη, της Χρυσούλας Φέρρα και του συζύγου της Παναγιώτη- Αλέξανδρου Αιματίδη, και της Χριστίνας Σουρίδη - και οι τέσσερις γυναίκες είναι υπάλληλοι στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Στην ογκωδέστατη δικογραφία υπάρχει το όνομα μιας ακόμα γυναίκας, εις βάρος της οποίας, ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης!

 Γιώργος Μεστός

Δεν υπάρχουν σχόλια: