Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Όταν μια φάρμα από τον Μπράλο κατακτάει το Κολωνάκι!

 «Η ουσία του εγχειρήματος βρίσκεται από το ξεκίνημα στην ποιότητα της πρώτης ύλης, που ελέγχεται χωρίς συμβιβασμούς . . .»
Δάμης Πειθής

 ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ ΜΑΣ

Η Φάρμα μας βρίσκεται στον Μπράλο Φθιώτιδας, σε υψόμετρο 650 μέτρων. Σε μία έκταση περίπου 350 στρεμμάτων, εκτρέφουμε ζώα ελευθέρας βοσκής και παράγουμε τις δικές μας ζωοτροφές αλλά και δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Είμαστε οι μοναδικοί εγχώριοι εκτροφείς Black Angus Purebred 100% και οι πρώτοι που φέραμε το σιτεμένο κρέας στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή.
Ακόμα, εκτρέφουμε φυλές Charolais, Limousin, Aubrac, Red Angus, μακεδονικούς νεροβούβαλους  αλλά και ελληνικές βραχυκερατικές αγελάδες κλπ. Επίσης εγχώριες και ξένες φυλές αιγοπροβάτων, χοίρους, ελληνικό Μαύρο Χοίρο, κοτόπουλα, φασιανούς, πάπιες, χήνες, πέρδικες, γαλοπούλες, ορτύκια, και φραγκόκοτες.

Στη Φάρμα Μπράλου αυτό που επιδιώκουμε πάντα είναι η διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής και ο σεβασμός στη φύση. Για το λόγο, αυτό, δημιουργήσαμε  για τα ζώα μας καταλύματα από πέτρα και ξύλο, ενταγμένα στο τοπίο ώστε να μην διαταράσσεται η φυσική ομορφιά του τοπίου. Οι πάπιες και οι χήνες έχουν τη δική τους λίμνη και τα βουβάλια έχουν το απαραίτητο σκάμμα για λασπόλουτρο.

Θέλουμε να ελέγχουμε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Καλλιεργούμε σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι, τριφύλλι, λούπινα και βίκο για την τροφή των ζώων στους θερινούς μήνες που δεν υπάρχει χορτάρι για ελεύθερη βοσκή.
Η φάρμα διαθέτει ελαιώνα με αγριελιές που παράγουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, οπωροφόρα δένδρα, μελίσσια, καλοκαιρινό μποστάνι, αρωματικά φυτά και όσπρια. Από το γάλα παράγουμε γιαούρτι και φέτα. Από το κρέας εξαιρετικά λουκάνικα και αλλαντικά. Παράγουμε επίσης χειροποίητα ζυμαρικά και σπιτικές μαρμελάδες  άριστης ποιότητας.

Η δραστηριότητα της Φάρμας Μπράλου κινείται σε 3 άξονες:

  • την καλλιέργεια  
  • την πρωτογενή παραγωγή & εκτροφή  
  • τη μεταποίηση

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

«Την άνοιξη του 2008, καλεσμένος σε κάποιο φιλικό σπίτι στον Μπράλο, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα την καταπληκτική θέα που απλωνόταν μπροστά στα μάτια μου, τον κάμπο, τον Παρνασσό, την Οίτη, την Γκιώνα, τα Βαρδούσια… Εκεί οραματίστηκα τη δημιουργία μιας φάρμας!
Σκέφτηκα τα χρόνια μου στην Αγγλία, την τότε επαφή μου με τη φύση, τις αγγλικές φάρμες και τα κυνήγια.
Θέλησα αμέσως να φτιάξω κάτι αντίστοιχο στην ελληνική ύπαιθρο, με αναφορές στην αγγλική φύση. Με αυτό το πρότυπο της φάρμας, τις αρχές και τις συνήθειες σεβασμού στα ζώα και τη γη, των εκεί γεωργών και κτηνοτρόφων.
Θέλησα να παράγω σωστά και καθαρά προϊόντα, γευστικά κρέατα και πουλερικά, ζαρζαβατικά και αυγά, όπως ήταν κάποτε η εμφάνιση, η γεύση και η ποιότητα τους. Όλο αυτό με τον καιρό έγινε πραγματικότητα.
Μετά από πολλή προσπάθεια και αφού ανέπτυξα το όνειρό μου σε φίλους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε αυτό που σήμερα παράγει τα προϊόντα μας, τη «ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ Α.Ε.»

Η Φάρμα Μπράλου στην καρδιά της Αθήνας!
Η «Φάρμα Μπράλου», ο ποιοτικότερος εκτροφέας και παραγωγός κρέατος στην Ελλάδα, σας υποδέχεται στο νέο κρεοπωλείο – εστιατόριο, στο Yoleni’s Store, Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι.

Στον ιδιαίτερο χώρο της «Φάρμας Μπράλου» μπορείτε να προμηθευτείτε τα μοναδικά της κρέατα για το σπίτι, αλλά και να τα απολαύσετε επιτόπου συνδυασμένα με πιάτα που επιμελείται ο κορυφαίος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και που συμπληρώνουν ιδανικά την ξεχωριστή γεύση τους.

Στα καθίσματα της μπάρας, ακριβώς μπροστά στους σεφ και την προετοιμασία των πιάτων, προσφέρεται επιπλέον μενού “degustation” για ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο του κρέατος. Εδώ η ποικιλία των πιάτων και η εναλλαγή των γεύσεων δημιουργείται και προτείνεται από τον Μιχάλη Νουρλόγλου και τους σεφ του, με βάση τις προτιμήσεις του κάθε επισκέπτη.


Φάρμα Μπράλου @ Yoleni’s Flagship Store
Σόλωνος 9, 10671 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2122223629

http://www.farmabralou.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: