Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ι.Μπούγας : "Η μεγάλη επένδυση στη Δεσφίνα Φωκίδας"





11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη επένδυση χωρίς καμία θέση εργασίας...
Για ποιον είναι η επένδυση ;

Αλλά και ο προηγούμενος βουλευτής τα ίδια μυαλά είχε με σένα.

Τώρα θα μου πεις , ο προηγούμενος ψήφιζε να γίνουν οι Δελφοί χωματερή επειδή δεν το καταλάβαινε και γιατί έτσι του είπαν οι σύμβουλοί του...εσύ δικαίως τω λόγω ενεργείς κατ αυτόν τον τρόπο , καθότι είναι πολλά τα λεφτά Γιάννη , όχι για σένα ...αλλά για κάποιους παρατρεχάμενους της κυβέρνησης τύπου Καλογρίτσα.

Τώρα όμως έρχεται και η σειρά σου να πάρεις θέση.
Έχουν αιτηθεί άδεια τοποθέτησης αιολικών στο "κοκκινάρι" και ίσως θα πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα να βλέπεις το Σάλωνα σαν κόκκινο hovercraft.
Γιατί κόκκινο ; Γιατί μετά τις ανεμογεννήτριες έρχονται οι εξορύξεις βωξίτη.
Έτσι πάνε αυτά...Πρώτα το λιοντάρι τρώει όσο θέλει απ την γαζέλα..και μετά οι ύαινες και οι γύπες αποτελειώνουν το παρατημένο πτώμα.
Μόνον η λέξη ΝΤΡΟΠΗ ταιριάζει σε όλους μας. Δεν αξίζουμε να λεγόμαστε καν συνεχιστές των ιερών των Δελφών.
Απ την μια μεριά τρέχουμε στην Unesco για την Αγιά Σοφία κι απ την άλλη ασελγούμε στα παλιότερα ιερά των Ελλήνων , τους Δελφούς.
ΑΙΔΩΣ Γιάννη...
Κάνε μια ανοιχτή συζήτηση για τα αιολικά στο Δελφικό τοπίο να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος ..

Ανώνυμος είπε...

 Αυτή την “επένδυση” την διώχνουν όλοι απ την περιοχή τους .
Αυτή η “επένδυση” παρακαλάει τους δήμους και την Περιφέρεια και ενίοτε εκβιάζει την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί.
Ωραία “επένδυση” βρήκες να επισκεφθείς και να μας γνωρίσεις κε Βουλευτά. Προφανώς είναι σε συνέχεια της ιδιαίτερης
επιμονής σας για την αναβάθμιση του ενεργειακού σταθμού της δεδδηε στο Σερνικάκι.
Κάποιοι ΑΔΑΕΙΣ δημοτικοί άρχοντες της προηγούμενης δημοτικής αρχής άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή
του ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ και επέτρεψαν να βάλουν πόδι τα Αιολικά στη Δεσφίνα.
Ελπίζω σήμερα να έχουν αλλάξει άποψη για το τι εστί αιολικά σε μια περιοχή και να μη είναι της άποψης της ανεκδιήγητης συμβούλου των Δελφών που ποστάρει στο fb την απεγνωσμένη διαποίστωσή της “ Εδώ δεν έχουμε βωξίτη και ψάρια στους ΔΕΛΦΟΥΣ …από τι θα ζήσουμε ;” !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να ξέρει κάποιος τι σημαίνει Δελφικό Τοπίο θα πρέπει να έχει διαβάσει τί λένε οι αποφάσεις (ΦΕΚ) που λένε για αυτό. Ο Κος Μπούγας προφανώς δεν έχει διαβάσει ούτε ποιό είναι ούτε τί λένε αυτά τα χαρτιά αλλά ξέρει να παπαγαλίζει ότι το Δελφικό Τοπίο κάνει κακό στον τόπο μας. Καταλάβαμε όλοι πιο κακό εννοεί. Δεν αφήνει τους εκλεκτούς του (για ποιό λόγο άραγε) επιχειρηματίες να το γεμίσουν αιολικά , να το σκάψουν από άκρη σε άκρη για βωξίτη και να γεμίσουν τις παραλίες τους με κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών. Βρήκαν και βρήκε αγράμματους , ημιμαθείς και πεινασμένους έτοιμους να πιστέψουν οτιδήποτε δίνει ελπίδα και τους εξαπατούν τάζοντας ζωή στον τόπο για να συμφωνήσουν στην ερήμωσή του. Ντροπή του τους μεν αλλά θα έπρεπε να έχουν τσίπα για να την νοιώσουν. Για να καταλάβει κάποιος την πολιτιστική αξία του Δελφικού Τοπίου, θα πρέπει να είναι πολιτισμένος, όχι βάρβαρος απολίτιστος που το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι φαΐ, υλικός πλούτος , όπως όλα τα υπόλοιπα ζώα. Για να καταλάβει κάποιος ποιες τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες προσφέρει η αναγνώριση της περιοχής μας σαν "Δελφικό Τοπίο" το 1981, θα πρέπει να έχει σχέση με την πραγματική οικονομία. Να έχει καταλάβει τις βασικές αρχές της Εθνικής και παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας. Το Δελφικό Τοπίο, το οποίο έχει καθοριστεί στο χάρτη το 1981 και όχι το 1985 που λέει μόνο για τις ζώνες αυστηρής απαγόρευσης, προσφέρει τεράστια ευκαιρία για ανάπτυξη που δεν την έχει ονειρευτεί κανείς απο τους αγράμματους και ημιμαθείς που εξαπατά η αναπτυξιακή πολιτική του Κου Μπούγα και των εκλεκτών του. Όχι να έχουν μεγαλώσει με τα έτοιμα σε έτοιμες φωλίστες παραγεμισμένες με φαγητό ώστε να είναι διαθέσιμος όποτε τον χρειαστούν να παίξει τον δικό του ρόλο στην εξαπάτηση των αγράμματων, των ημιμαθών και των απελπισμένων. Και δυστυχώς ο Κος Μπούγας κατατάσσει ξεκάθαρα πιά τον εαυτό του σε συγκεκριμένο στρατόπεδο χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ντροπή σας κύριοι και ας μην σας λέει τίποτα αυτό. Αν δεν ξυπνήσουν τα θύματά σας θα τους επιφέρετε την καταστροφή που σχεδιάζεται. ΑΝ ξυπνήσουν όμως;;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΣΎΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΙΟΛΙΚΑ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΚΟΣ ΜΠΟΥΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ή ΚΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ή ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ. ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΕΛΟΣ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΒΟΛΕΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΛΠ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ ΛΕΚΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ; ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ , ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΉ, ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΙΨΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΊ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ.ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΚΟΤΑ. ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ Τ-ΣΥΡΙΖΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗ ΑΤΟΜΑ ????

Ανώνυμος είπε...

Από πο που προκύπτει φίλε μου : α) η εμπάθεια των σχολιαστών και β) ότι τα σχόλια τα κάνουν "συριζομούρηδες".
Όσοι είναι δεξιοί πρέπει να κοιμούνται και με τις ανεμογεννήτριες αγκαλιά , μετρώντας αντί για προβατάκια , πριν κοιμηθούν , κόκκινα φωτάκια.. ;
Δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς άνθρωποι νομίζεις στην Φωκιδα; Δεν υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι στην περιοχή που ζεις ;
Γιατί πρέπει να τους χρωματίζουμε ;
Αυτοί που ισχυρίζονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την περιοχή χωματερή με το χωροταξικό του 2018 πρέπει νάναι δεξιοί και αυτοί που κατακρίνουν τον Μπούγα ότι εξυπηρετεί συμφέροντα αντίθετα με αυτά του λαού της Φωκίδας και της ιστορίας των Δελφών είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ;
Όχι αγαπητέ μου , μπορεί νάναι ΔΕΞΙΟΙ αλλά όχι Α-ΔΕΞΙΟΙ σαν και μερικούς σχολιαστές εδώ μέσα..

Ανώνυμος είπε...

Και ο βουλευτής θα μεταβεί την πανσέληνο της 3/8 στην Ρωμαϊκή αγορά στους Δελφούς να απολαύσει την Φωτεινή Δάρα , στο σεληνόφως να τραγουδά..
Θα σκέπτεται και θα οραματίζεται φαντάζομαι την επομένη χρονιά να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση που στο φόντο της φιγούρας της τραγωδού να αναβοσβήνουν κόκκινα φωτάκια στην κορυφογραμμή του απέναντι βουνού της Δεσφίνας...Τι μαγεία !!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΆΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:
ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΉΜΑ , ΤΗΝ ΔΌΞΑ Ή ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΤΟΥ ΈΧΟΥΝ ΤΆΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ ΈΝΑ ΤΌΠΟ ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΚΑΙ ΌΜΟΡΦΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΌΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΠΊΣΗΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕ ΕΛΆΧΙΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΆΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ. ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΊΤΕ. ΑΘΛΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι κι αν γράφεται εδώ, γεγονός είναι ένα:
Η Φωκίδα τα δίνει όλα, από νερό κι αέρα, μέχρι και ορυκτούς φυσικούς πόρους, για να δει τα παιδιά της να φεύγουν ή στην καλύτερη να παραμένουν αγρότες στον τόπο τους και εργάτες/υπάλληλοι'του μέσου' που τόσο πολύ θέλουν για τις ψήφους τους οι εκάστοτε κυβερνώντες. Αν δεν εχεις τις 'άκρες', την 'έκατσες'.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς αγαπητέ των 6.02. Αυτό επιδιώκεται :
Η ερημοποίηση του τόπου ώστε να εκμεταλλευτούν χωρίς εμπόδια έδαφος και υπέδαφος (εξορύξεις), τη θάλασσα (ιχθυοκαλλιέργειες) και τον αέρα (αιολικά).
Ο εχθρός όλων αυτών είναι η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής .
Αν η περιοχή αναπτυχθεί τουριστικά θα συρρικνωθούν οι τρείς παραπάνω εκμεταλλεύσεις .
Ο τουρισμός κρατάει τον κόσμο στον τόπο του . Και ο αγρότης πουλάει τα προϊόντα του σε καλύτερες τιμές σε ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι καταναλωτές (τουρίστες).
Πόσες φορές έχουν αναφερθεί οι λεπτομέρειες και τα οφέλη από τον τουρισμό σαν μονόδρομος για την ανάπτυξη των Δελφών..
Η απόγνωσή σας οφείλεται στην διαπίστωση όλων μας : Το μοντέλλο ανάπτυξης που μέχρι σήμερα κολουθείται στην περιοχή μας έχει αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα για τον τόπο μας . Θα μείνουν μόνον οι συνταξιούχοι σε ένα ευλογημένο τόπο...
Το ίδιο μοντέλο που ακολουθείται στην Βοιωτία έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα πληθυσμιακά . Και εκεί το τοπίο έχει πλέον επιβαρυνθεί ανεπανόρθωτα...

Ανώνυμος είπε...

Με τα μεταλλεία ο δρόμος Γραβιάς Άμφισσα έχει γίνει εργοτάξιο με τα φορτηγά που πάνε κ έρχονται κ αγανακτείς να φτάσεις στο προορισμό σου με κίνδυνο για τη ζωή σου κ δε μιλάει κανείς τόσα χρόνια.σε ποιον άλλο νομό γυρίζουν τα φορτηγά μες στην εθνική οδό λες και είναι νταμάρι;;;