Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται κύμα χιονιά. Τι καιρό θα κάνει μέχρι την Κυριακή

SOOC
Τσουχτερό κρύο και χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τετάρτη. Ειδικότερα, σύμφωνα τα τωρινά δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, σε ανατολική Στερεά,



 συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Εύβοια, βορειανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, αναμένεται τσουχτερό κρύο με σφοδρές κατά τόπους χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη πρόγνωση, για την Τέταρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, οπού θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στο ανατολικό αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρώτικες ορεινές περιοχές και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Την Πέμπτη προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ευβοίας, της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Βροχές ή χιονόνερο και
πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 8 και στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Παγετός τοπικά ισχυρός στα αναμένεται στα ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή αναμένονται στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια τοπικά ολικός.
Το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα υπόλοιπα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Τέλος την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές. Αυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο. Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: