Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Το Ελληνικό διαβατήριο είναι το 6ο ισχυρότερο στον κόσμο!


Μία σημαντική διεθνή διάκριση κατέγραψε η χώρα μας, καθώς το ελληνικό διαβατήριο είναι το 6ο ισχυρότερο στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Passport Index.

Το ελληνικό διαβατήριο καταλαμβάνει φέτος την 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς οι κάτοχοί του μπορούν να ταξιδέψουν σε 153 χώρες χωρίς να απαιτείται έκδοση βίζας.
Σημειώνεται ότι η ετήσια έκθεση του Passport Index σχετίζεται τη δυναμική που έχουν τα εθνικά διαβατήρια βάσει του σε πόσες χώρες μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοχοί τους χωρίς να έχουν ανάγκη βίζα.
Τα στοιχεία που συγκεντρώνει σε ετήσια βάση το Passport Index προέρχονται τόσο από τις αρχές κάθε χώρας όσο και από έναν συγκεκριμένο δείκτη μέτρησης ασφάλειας.
Στην κορυφή της για το 2016 βρίσκεται η Γερμανία, με τους Γερμανούς να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 158 χώρες, ενώ ακολουθούν είναι το σουηδικό διαβατήριο με 157 χώρες στη 2η θέση, στην 3η θέση οι Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Νότιος Κορέα, και Ηνωμένο Βασίλειο, στην 4η θέση οι Σιγκαπούρη, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ ενώ στην 5η θέση είναι οι Αυστρία, Λουξεμβούργο και Πορτογαλία.
Το ελληνικό διαβατήριο ισοβαθμεί στην 6η θέση μαζί με αυτά της Ιρλανδίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας.
Στην 95η και τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται το διαβατήριο του Αφγανιστάν, καθώς οι Αφγανοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε μόλις 24 χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: