Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο δήμαρχος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των 14 εκατ. ευρώ (ΦΩΤΟ)


Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι ο νυν δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού, Πέτρος Σούλας, ο οποίος σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκεται στο σκάνδαλο ύψους 14 εκατ. ευρώ. 

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο κ. Σούλας μαζί με τον έτερο κατηγορούμενο και πρώην δήμαρχο της περιοχής, Ευστάθιο Λαφαζανίδη, κάθονταν δίπλα σε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ κατά το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στον Εύοσμο.
του Άγγελου Προβολισιάνου
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, την οποία είχαν ανοίξει πρώην και νυν αιρετοί, σε αγαστή συνεργασία με υψηλά ιστάμενους δημοτικούς υπαλλήλους. 
Το όνομα του νυν δημάρχου, Πέτρου Σούλα, αλλά και του πρώην, Ευστάθιου Λαφαζανίδη -οι οποίοι κάθονται ανάμεσα σε αντιπροέδρους και βουλευτές της ΝΔ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τον περασμένο Απρίλιο- βρίσκονται στη λίστα των 22 ατόμων που κάλεσε ο εισαγγελέας διαφθοράς ως υπόπτους για ανωμοτί κατάθεση. Μάλιστα, σήμερα κατατέθηκε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Οικονομικών από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το site της ΝΔ, ο νυν δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, είναι ex officio μέλος του ανώτατου οργάνου της ΝΔ, δηλαδή της Πολιτικής Επιτροπής. Το συγκεκριμένο κομματικό όργανο συγκροτείται είτε από μέλη που εκλέγονται από το τακτικό Εθνικό Συνέδριο είτε από εκείνα που παίρνουν μέρος λόγω της ιδιότητας ή του αξιώματός τους (ex officio).
Το όνομα του Πέτρου Σούλα στη λίστα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ:

Μέχρι στιγμής το Μοσχάτο δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα, παρά το σάλο που έχει προκληθεί στη Βόρεια Ελλάδα για το σκάνδαλο εκατομμυρίων στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού.
Η φωτογραφία με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ:

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο του Ευόσμου - Κορδελιού, Πέτρο Σούλα, ο οποίος υποστήριξε ότι αδίκως κλήθηκε από τον εισαγγελέα, αφού δεν έχει καμία ανάμειξη με το θέμα. Συγκεκριμένα, τόνισε πως το επίμαχο διάστημα που εξετάζει το πόρισμα βρισκόταν στη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμοτικού Συμβουλίου. «Είναι σαν να πάω εγώ σε ένα αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλω πως κάποιος πάτησε ένα πεζό και τον εγκατέλειψε, όμως το γεγονός αυτό να μην έχει γίνει ποτέ» σημείωσε και πρόσθεσε πως με τους ίδιους όρους ακριβώς κλήθηκε από τον εισαγγελέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: