Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Προσοχή! Νέος γύρος χιονιά από τα ξημερώματα – Τι λένε οι προβλέψεις


Ανάπαυλα κάνει αυτές τις ώρες ο χιονιάς στην Αττική, αλλά μόνο για λίγο, αφού η κακοκαιρία με τα χιόνια θα συνεχίσει να δείχνει τα δόντια της από τα ξημερώματα της Παρασκευής και το Σάββατο,

παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Εκτός από την Πάρνηθα, όπου εξακολουθεί να χιονίζει, τις τελευταίες ώρες στην Αττική έχουν υποχωρήσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο χιονιάς έχει μετακινηθεί προς τη Φθιώτιδα, την Ανατολική Θεσσαλία και την Βόρεια Εύβοια. Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στα βόρεια προάστια.
Αύριο Παρασκευή 30/12 αναμένονται κυρίως τις πρωινές ώρες παροδικές χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Βοιωτία), Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα), ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, με τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Από τις απογευματινές ώρες αναμένονται εκ νέου φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Θράκη. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 11 βαθμούς) και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο 31/12 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 01/01/2017, αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα όμως να λαμβάνουν τοπικό χαρακτήρα και μικρότερη ένταση. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή 01/01/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: