Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Κλειστό το 51 και το Λαρνάκι για δεύτερη μέρα…


Για δεύτερη μέρα παραμένουν κλειστές, ή υπολειτουργούν, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ευρωπαϊκοί Βωξίτες” στο 51ο χλμ. και στο Λαρνάκι 

με τη διοίκηση να ειδοποιεί τους εργαζομένους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Η ενημέρωση για την 28η Δεκεμβρίου έγινε το μεσημέρι της προηγούμενης και για σήμερα χθες το πρωί.
Επιπλέον, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στην εταιρεία, αποσπάσθηκαν υπογραφές για ακόμη μία περίοδο αναγκαστικών αδειών στις αρχές του νέου έτους, από 2 Ιανουαρίου και για διάστημα πέντε ημερών.
Άδειες που προφανώς δεν συνδέονται με τις εορτές αφού δεν ζητήθηκαν από τους εργαζόμενους ενώ επιπλάον αφορούν το σύνολο τους, καθιστώντας την εταιρεία ανενεργή για αυτό το διάστημα. Μάλιστα, για το παρόν διήμερο -χθες και σήμερα- η αιτιολογία αφορούσε τον θάνατο συζύγου εργαζομένου στην εταιρεία! Αιτία καθ’ όλα αποδεκτή για άδεια προς τα κοντινά του πρόσωπα αλλά που δημιουργεί ερωτηματικά για το σύνολο των εργαζομένων.
Και όλα αυτά με φόντο την προσφυγή Μυτιληναίου σχετικά με την εξαγορά της “Ευρωπαϊκοί Βωξίτες” από την “Kerneos” και την κόντρα για τις τιμές πώλησης του βωξίτη από το σχήμα Πολυχρονόπουλου, με όποια ονομασία, προς τη Δελφοί-Δίστομο. Και με επιπλέον σενάρια που θεωρούν επισφαλή τη θέση Πολυχρονόπουλου στην περιοχή μετά τη νέα εξαγορά της “Kerneos” από την “Imerys”.
Αν σε αυτά προστεθούν και τα συνεχή επεισόδια ατυχημάτων σε στοές -τουλάχιστον τρία αυτόν τον μήνα, ευτυχώς με μικροτραυματισμούς για τους εμπλεκόμενους- το κλίμα στην εταιρεία δεν δείχνει θετικό, μάλλον το αντίθετο, με τους εργαζομένους να βρίσκονται στη χειρότερη θέση.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μαθαινετε καλυτερα και μετα να ανεβαζετε σχολια ντροπης σας.καμια υπογραφη καμια αδεια μεροκαματα πληρωμενα ειναι κοιταχτε την δουλεια σας και αφηστε τα μεταλλεια αλλα μαλλον ουτε απο δουλεια θα ξερετε ουτε τιποτα και μην πατε να μην εμφανισετε το μυν.ΕΛΕΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ??? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ?? ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ..ΝΤΑΧΑΟΥ ??
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί που έχουν διαμαρτυρηθεί μέχρι σήμερα για το Λαρνάκι, έχουν από την πρώτη στιγμή καταθέσει εγγράφως αυτά που λένε. Και σε αυτά, κάνουν συγκεκριμένη πρόταση για να εξακολουθήσει να υπάρχει σκάλα φόρτωσης χωρίς η κατάσταση να είναι άθλια. Συγκεκριμένη πρόταση, αναλυτική που ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ Η ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Ελεεινοί και τρισάθλιοι όμως από την πρώτη στιγμή κυκλοφόρησαν την ατάκα «Αυτοί θέλουν να κλείσουν οι βωξίτες». Τα παπαγαλάκια που παίρνουν κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα το φακελάκι των 50 ή 100 ευρώ δώρο το παπαγάλισαν στην αγορά και πολλοί από χαζοί μέχρι πανικόβλητοι εξαθλιωμένοι (πόσο βολεύει η εξαθλίωση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λέγεται) το έκαναν σημαία. Προς επίδειξη του άθλιου επιπέδου της πολιτικής ζωής του τόπου και πολύ βολικά για τους μιλημένους, αυτό οδήγησε στο να μην κοιτάει κανείς το πόσο ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΙ.
Όσοι αντιδρούν λοιπόν για το Λαρνάκι έχουν ξεκάθαρη την θέση τους. Αντίθετα από αυτούς που διαδίδουν «Αυτοί θέλουν να κλείσουν οι βωξίτες». Άνανδρα ελεεινά και τρισάθλια υποκείμενα. Και δεν είναι αυτοί οι εργαζόμενοι στο Λαρνάκι οι οποίοι ήδη δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες και όσο πάει θα φτάσει όπως και να έχει και αυτών ο μισθός στα 580 ευρώ. Και κυρίως αν ερημώσει ο τόπος, τότε και αν θα καταντήσουν σκλάβοι. Όλοι έχουν καταλάβει πλέον πως το Λαρνάκι το θέλουν άθλιο όχι γιατί δεν μπορούν να το φτιάξουν όπως στον πολιτισμένο κόσμο αλλά επειδή όσο η φτώχια θα βαθαίνει, τόσο περισσότερο ο εξαθλιωμένος κόσμος θα κάνει τα στραβά μάτια στις παρανομίες και τόσο πιο άνετα η εταιρία βωξίτη θα μπορεί να γράφει τους Νόμους και να βάζει στην τσέπη τα έξοδα που θα έκανε αν ο κόσμος της περιοχής είχε άλλη επιλογή να ζήσει και απαιτούσε σεβασμό στο περιβάλλον που ζεί. Και αν αναπτυχθεί και αυτός ο καταραμένος τουρισμός, δεν θα τους κυνηγάνε μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι τουρίστες όπως το πάθανε και στην Μήλο και τέρμα τα νταβατζηλίκια. Αυτοί το ξέρουν, οι ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ανίκανοι έως άθλιοι πολιτικοί μας δεν το ξέρουν ή τους βολεύει να μην το ξέρουν και όσο ο νταβαντζής τους κουνάει το ματσάκι με τους ψήφους που έχει προς επίδειξη μιάς ακόμη άθλιας πτυχής της υπόθεσης, ως γνήσιες πόρνες θα τους κάνουν όλα τα χατίρια. Πάρε ότι θές, κάνε ότι θές, αρκεί να μας ξαναψηφίσουν οι εξαρτώμενοι που παίρνουν γραμμή. Και όταν τελικά πάνε σπίτι τους, αρχίζουν να κάνουν κριτική και λένε παπαριές περί σωστού και δικαίου για να αντέξουν το πόσο ρόμπες έγιναν τελικά με την υποτέλειά τους.
ΒΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ Ή ΤΗΝ ΗΛΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΕ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΔΕΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ.

ΑΛΛΙΩΣ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΑΘΛΙΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΠΡΊΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ.
ΑΠΛΑ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, Η ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΡΩΤΑ. ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΑΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους κυρίους και κυρίες της Καρτερίας. Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν τελικά αλλά έχουν καταφέρει ήδη να τρελάνουν τα λαμόγια (λαμόγιο είναι ο αβανταδόρος του απατεώνα παπατζή για όσους τους διαφεύγει). Τα λαμόγια θόλωσαν και τα βάζουν με την Καρτερία για μία ανάρτηση από άλλο μέσο , το οποίο δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχει σχέση με την Δημοτική αρχή και όλοι ξέρουμε και την σχέση που έχει η Δημοτική αρχή με τον «παπατζή». Να προβληματιστούμε εάν κάτι συμβαίνει; Όπως και να έχει κύριοι, κάτι έχετε καταφέρει στον τόπο που μέχρι χθες ο «παπατζής» μεσουρανούσε, τα λαμόγια κυβερνούσαν ανενόχλητα και όλοι εμείς αγκομαχούσαμε. Μπράβο και πάλι και εύχομαι με την νέα χρονιά να απαλλαγούμε οριστικά από τους συμμορίτες. Καλή χρονιά, καλή λευτεριά.

Ανώνυμος είπε...

Αν ποτε κλεισουν τα μεταλλεια να δω τι θα γινει μετα ολοι αυτοι που κατακρινουν εταιρια και πολλα αλλα ειναι οι λεγομενοι βολεμενοι σε σημοσιες υπηρεσιες.και ολα αυτα που μαθαινουν τα δημοσιογραφακια της καρτεριας ειναι απο κατι λαμογια.κλειστε το βρωμοστομα σας και αφηστε την εταιρια και εργαζομενους ησυχα.κΙ να μαθαινετε οι αδειες αυτες 2 ημερων θα πληρωθουν κανονικα.

Ανώνυμος είπε...

Και μεις αγαπητέ χάσαμε τις δουλειές μας , που απασχολούσαμε εκατοντάδες εργαζόμενους , έστω και εποχικά αλλά δεν τα βάλαμε ούτε με τους εργαζόμενους ούτε με τους "δημοσιογράφους" κανενός εντύπου αλλά ούτε και με την πόλη .
Αυτός που δεν συμμορφώνεται με τους Νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους πρέπει ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
Μόνο αυτός που σέβεται το κοινωνικό σύνολο πρέπει να έχει θέσει σε μια Πολιτεία. Ειδάλλως φθηνές δικαιολογίες "αφού φέρνει δουλειά και ψωμί" τότε να του δώσουμε "γή και ύδωρ" , ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΟΥΝ τον υγιή ανταγωνισμό και τις δομές μιας χώρας τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.
Μιας χώρας στην οποία δεν έχει φανεί φώς στο τούνελ...
ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΗ ΜΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ και οι άρχοντές μας να κάθονται στα σαλέ της Ελβετίας να μας βλέπουν από τα videowalls να σφαζόμαστε.



Ανώνυμος είπε...

Αφήστε την Φωκίδα ήσυχη.
Δεν θέλουμε ούτε δρόμους ούτε αεροδρόμια ούτε λιμάνια .
Θέλουμε να ζούμε σαν μοναχοί στα κόκκινα χώματά μας με τα ράσα μας σκονισμένα και ξεσκισμένα , μακριά από κάθε βιωματική μέριμνα , αφού γιαυτή θα φροντίζει ο
διαχρονικός μας " νταβατζής " .