Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης: «Με απολύσεις σε Δημόσιο και Δήμους απειλεί ο Μητσοτάκης»


Νέα σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», όπου μεταξύ άλλων επέκρινε το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, έκανε λόγο για απολύσεις σε Δημόσιο και Δήμους

και χαρακτήρισε κατάπτυστη την επιστολή του υπουργού Οικονομικών στους θεσμούς, υποστηρίζοντας ότι ζητάει «πέντε φορές συγγνώμη» από τους δανειστές γι’ αυτό που έγινε.
Το Μαξίμου σήκωσε το γάντι, και μέσω κυβερνητικών στελεχών χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πιστό στις επιταγές των δανειστών», ενώ τον κατηγορεί ότι ασκεί κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών. Όπως όμως λένε στο Μαξίμου «την κολοκυθιά ας την παίξει με το επιτελείο του, γιατί η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει». Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές βάλλουν ταυτόχρονα κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτώμενες γιατί όσα υποστηρίζει σήμερα δεν τα είπε και στη Βουλή, γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις και γιατί σήμερα κάνει εκ του ασφαλούς κριτική ενώ ψήφισε κατά των συνταξιούχων.
Εξάλλου, όπως λένε στην Ηρώδου Αττικού, ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτηρίζει την κυβέρνηση σύμμαχο των δανειστών δεσμεύεται ήδη απέναντι στους πιο ακραίους κύκλους της Ευρώπης με χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και Δήμους, πράγμα το οποίο δήλωσε και σήμερα λέγοντας πως «υπάρχει λίπος στο κράτος» και ως εκ τούτου πρέπει να περικοπούν οι δαπάνες και διερωτώμενος «γιατί η κυβέρνηση έδωσε κυρίως σε δημάρχους, τη δυνατότητα να αποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που τακτοποιούν και μονιμοποιούν από την πίσω πόρτα συμβασιούχους».
«Το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους», σχολιάζουν σχετικά στην κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει τα διαπιστευτήρια του ως άνθρωπος των απολύσεων και της ανεργίας και για τους δήμους, αφού απειλεί με απολύσεις όχι μόνο όλους τους συμβασιούχους αλλά και τους μόνιμους υπαλλήλους τους. «Ας μάθει, όμως, επιτέλους να σέβεται το ψωμί του μεροκαματιάρη, χρονιάρες μέρες. Όλα έχουν ένα όριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι.
Τέλος σχολιάζοντας τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιβόητη επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους θεσμούς, στο Μαξίμου σηκώνουν, όπως λένε, τα χέρια ψηλά. Σημειώνουν άλλωστε ότι μετά τα όσα ο ίδιος υποστήριξε στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, η αναφορά του στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών και ο χαρακτηρισμός «κατάπτυστη» τον οποίο χρησιμοποίησε, «είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους».
Σημειώνεται πως νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στη συνέντευξή του στον «Alpha 9,89» ότι «ο κ. Τσακαλώτος υπογράφει μία κατάπτυστη επιστολή, η οποία σε πέντε διαφορετικά σημεία ζητάει συγγνώμη για αυτό το οποίο έκανε, όταν την προηγούμενη ημέρα ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν θα μας πουν οι ξένοι πως θα μοιράσουμε τα χρήματα», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χτίζει ένα μεγάλο κομματικό και πελατειακό κράτος και υπερφορολογεί την κοινωνία, για να το χρηματοδοτήσει» προσλαμβάνοντας συνταξιούχους για να τους μετατρέψει σε μόνιμους. «Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο που κυοφορείται» σχολίασε. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την πρώτη περίοδο του 2015, καθώς «εκεί τορπιλίστηκε η προσπάθεια ανάκαμψης της Οικονομίας», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: