Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κινέζικο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Μεσσηνία

Κινέζικο ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία
Ενδιαφέρον για τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα κι επενδύσεις εξέφρασαν Κινέζοι αξιωματούχοι, που επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Ήταν, αντιπροσωπεία από την επαρχία Τσιν Χάι της δυτικής Κίνας, αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας και το δήμαρχο της πόλης Γκόλμουντ.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι πρόκειται για μία περιοχή, η οποία έχει έκταση περίπου 700.000 τετρ. χιλιομέτρων, δηλαδή όσο η Τουρκία, περίπου 5 φορές η Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Καλαμάτας και νοτίου Πελοποννήσου με την περιοχή Τσιν Χάι.
Ο δήμαρχος ανέφερε πως «θέλουν να προχωρήσουμε σε συνεργασία, σε ζητήματα τουρισμού και εξαγωγών γεωργικών προϊόντων. Ενδιαφέρονται, επίσης, για επενδύσεις στην περιοχή μας. Η συνάντηση θα έχει και συνέχεια, καθώς προγραμματίζεται να γίνει στην Καλαμάτα μία ημερίδα με επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές».
-----------------------------------------------------------------------------
Τα δύο προϊόντα στα οποία η Ελλάδα έχει σήμερα το οικονομικό συγκριτικό πλεονέκτημα είναι Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: