Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΝΔ για κλάματα - Όταν ο Άδωνις έλεγε προδότη τον Καραμανλή - VIDEO


Ο Κώστας Καραμανλής με το «βέτο» στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό ζήτημα όχι μόνο έχει γλυτώσει τη χώρα από την εθνική ήττα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, αλλά και έχει σώσει τα προσχήματα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δυστυχώς έρμαιο της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και εγκλωβισμένος στην στάση που είχε κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς το 1992 και των δηλώσεων πολιτικών που είναι τώρα στενοί του συνεργάτες, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Αυτά τα καμώματα των πολιτικών της ΝΔ και ιδίως τα λόγια και οι πράξεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας την περίοδο Καραμανλή, Ντόρας Μπακογιάννη είναι που δίνουν πάτημα στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία» με το μανδύα του δήθεν γεωγραφικού προσδιορισμού και μιας σύνθετης ονομασίας.

Όχι πώς η κυβέρνηση δεν έχει προβλήματα στο εσωτερικό της, αλλά κυρίως με την κοινωνία απέναντι της. Ο Πάνος Καμμένος που και αυτός θα κριθεί το επόμενο διάστημα για το αν θα εμμείνει στην στάση «δεν δεχόμαστε τον όρο »Μακεδονία»» ή θα κάνει την γνωστή κωλοτούμπα, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η έγερση του λαού κατά του ονόματος «Μακεδονία» έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δέχεται και τις πιέσεις από το εξωτερικό να λυθεί εδώ και τώρα το θέμα.

Ωστόσο τα κυβερνητικά προβλήματα έχουν επισημανθεί. Πρέπει ωστόσο να σημειωθούν και οι διαφορετικές γραμμές στη ΝΔ για το όνομα των Σκοπίων, η οποία θέλησε αρχικά να οχυρωθεί πίσω από την Εκκλησία και μετά από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Αρχική θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματος στα συλλαλητήρια. Μετά την πίεση ωστόσο που μετέφεραν από τις τοπικές κοινωνίες οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να επιτρέψει κατά βούληση τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Φάνηκε στη Θεσσαλονίκη αυτό όπου μερικοί αναζητούσαν μία φωτογραφία ως «αποδεικτικό παρουσίας».

Αυτό ήταν μόνο ένα από τα μπρος πίσω του κ. Μητσοτάκη. Και δυστυχώς αυτά είναι πολλά. Χωρίς καμία γραμμή και επίσημη θέση παπαγαλίζει συνεχώς να αποκαλύψει η κυβέρνηση τη θέση της και αν αυτή είναι ενιαία. Ο ελληνικός λαός όμως περιμένει απ’ όλους ξεκάθαρη και σαφή θέση και τέτοια δεν έχει υπάρξει από τη ΝΔ.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει τα δικά του, τάσσεται υπέρ της λύσης, αλλά ξεχνάει πώς πριν ενταχθεί στη ΝΔ έλεγε τον Κώστα Καραμανλή «προδότη». Αν και «Μακεδόνας τρομάρα του είναι αυτός που ξεπούλησε το όνομα »Μακεδονία»». Ακούστε το στο παρακάτω βίντεο:


Ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει να μιλήσει ανοιχτά και απαντάει μέσω συνεργατών του σε επιθέσεις που δέχεται από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πώς ενώ υπέγραψε αρχικά το «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας» μετά το έπαιξε «Μακεδονομάχος» ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη εκθέτει τη ΝΔ.

Η στάση της κ. Μπακογιάννη είναι αυτή που έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη ΝΔ, ιδίως όσο υπάρχουν βίντεο και θα βγαίνουν στη δημοσιότητα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών να αποδέχεται τη σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

Το πρώτο ήδη βγήκε από την κυβέρνηση και δείχνει την κυρία Μπακογιάννη να δηλώνει on camera πώς είναι σύμφωνη με το όνομα «Νέα Μακεδονία». Ακολουθούν όμως και άλλα. Ένα εξ αυτών μπορείτε να το δείτε παρακάτω:




Δεν υπάρχουν σχόλια: