Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ Ν.Αλεξανδρόπουλος ανταπαντά σε δημοσίευμα μας και τονίζει

«…δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κέρδος και το συμφέρον του ΕΒΕ , αλλά με το τι λέει ο πρόεδρος έχει δεν έχει δίκιο…»

-«Το ερώτημα είναι: Αφού λοιπόν τα γραφεία ήταν ισάξια για πιο λόγο σύσσωμη η παράταξη του κυρίου Αυγερινού διάλεξε το κατά 5000 € ακριβότερο δικηγορικό γραφείο;», σημειώνει.

Ξανασηκώνει το γάντι ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ Νίκος Αλεξανδρόπουλος και με ανταπάντησή του αφού σημειώνει  ότι «εγώ και η παράταξή μου δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοι αυτών που φτάσανε ως εδώ το Επιμελητήριο» στη συνέχεια παραδέχεται ότι θα πρέπει  το Επιμελητήριο εκτός από τη βοήθεια  σε προσπάθειες   άλλων φορέων και  συλλόγων θα πρέπει να προτείνει και τελικά να διοργανώνει και αποκλειστικά δικές του δράσεις. 

Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το κομμάτι της απάντησης που αφορά την επιλογή δικηγόρου που θα εκπροσωπήσει το Επιμελητήριο στο ΣτΕ , στο δικαστήριο για την «Κοινωνία της Πληροφορίας». Σε αυτό το κομμάτι ο κ Αλεξανδρόπουλος ουσιαστικά καταγγέλλει την πλειοψηφία του κ Αυγερινού τονίζοντας ότι ενώ υπήρχαν δύο προτάσεις για επιλογή δικηγόρου , ο μεν πρώτος κόστιζε 15.000 ευρώ (η επιλογή του κ Αυγερινού) ενώ ο δεύτερος 10.000 ευρώ (η επιλογή Αλεξανδρόπουλου) η πλειοψηφία επέλεξε την πρώτη  και πιο ακριβή πρόταση επειδή μόνο και μόνο ήταν επιλογή του κ Αυγερινού.

«Το ερώτημα είναι: Αφού λοιπόν τα γραφεία ήταν ισάξια για πιο λόγο σύσσωμη η παράταξη του κυρίου Αυγερινού διάλεξε το κατά 5000  ευρω  ακριβότερο δικηγορικό γραφείο;
Λογικά γιατί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κέρδος και το συμφέρον του ΕΒΕ , αλλά με το τι λέει ο πρόεδρος έχει δεν έχει δίκιο!
Ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνουν θέμα για 100  ευρω εδώ απλόχερα πετάνε 5000 ευρω.», αναφέρει χαρακτηριστικά
 
Αναλυτικά η ανταπάντηση του κ Αλεξανδρόπουλου
 
Επειδή δεν έχω κλείσει ούτε ένα μήνα θητείας στο Επιμελητήριο Φωκίδας και ήδη δέχομαι προσωπική κριτική ,κάτι για το οποίο να πω την αλήθεια χαίρομαι πάρα πολύ γιατί αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλοι σ’ αυτό τον τόπο σαν εμένα και την παράταξη μας  που ανησυχούν και θέλουν να γίνουν πραγματικά σοβαρές αλλαγές σ’ αυτό το θεσμό που λέγεται Επιμελητήριο έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει όπως του αρμόζει.

Όπως επισημαίνετε στο άρθρο σας φυσικά και το ενδιαφέρον μου για την τοπική οικονομία παραμένει αναλλοίωτο πολύ απλά γιατί εγώ και η παράταξή μου δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοι αυτών που φτάσανε ως εδώ το Επιμελητήριο.

Στις εκλογές της 10 Δεκεμβρίου η παράταξη μας ήρθε δεύτερη και κατακτήσαμε 7 έδρες έναντι 14 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου .
Στην διοικούσα επιτροπή δε , είμαι μόνος μου εναντίον 6  και αυτό φαίνεται φυσικά και από τις ως τώρα αποφάσεις που πολλές απ’ αυτές είναι έξι εναντίον μίας. 

Το Επιμελητήριο θεωρώ πως πρέπει και να είναι αρωγός σε κάποιες προσπάθειες που γίνονται από συλλόγους αλλά φυσικά και να είναι αυτό που θα προτείνει και τελικά θα διοργανώνει δικές του πρωτοβουλίες. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται χρήματα και άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να χαλάσουν από το χρόνο τους ώστε να τρέξουν, να ασχοληθούν , να μιλήσουν και τελικά να συμφωνήσουν στο τι είναι καλύτερο για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις μας!

Η δική μας παράταξη ,αν και μειοψηφία έχει τη θέληση ,έχει την όρεξη για δουλειά, και θα αγωνιστεί για να μπορέσει να γυρίσει σελίδα και να δημιουργήσει ένα επιμελητήριο με διαφάνεια και αξιοπρέπεια , που θα τερματίσει την εκδούλευση και τα προσωπικά αλισβερίσια.
Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι το έργο μου στην Διοικούσα Επιτροπή.
Στο σημαντικότερο ως τώρα θέμα που τέθηκε σαν θέμα  για να αποφασίσουμε, η γνωστή σε όλους  <<κοινωνίας της πληροφορίας >> που το επιμελητήριο βρέθηκε απέναντι σε μία απόφαση του εφετείου Πειραιά που μας χρεώνει 400.000 ευρω.

 Σαν πρόσωπο δημοσίου δικαίου το Επιμελητήριο είναι υποχρεωμένο να φτάσει την υπόθεση μέχρι την υψηλότερη βαθμίδα δηλαδή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είπαμε να κάνουμε έρευνα όλοι μας και να προτείνουμε δικηγορικά γραφεία που να είναι τέτοιου βεληνεκούς. Από τη μεριά μας εγώ πρότεινα τον κύριο Κυριακόπουλο  και από τη μεριά του ο κύριος Αυγερινός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου,  πρότεινε τον  κύριο Λαζαράτο. Όλοι μαζί και οι εφτά ενώ διαπιστώσαμε ότι και τα δύο γραφεία είναι ισάξια και ισοδύναμα έτσι ώστε να αναλάβουν την υπόθεση ψηφίσαμε για να επιλέξουμε ποιο θα μας εκπροσωπήσει .
Η εκπροσώπηση από  το γραφείο του κύριου Λαζαράτου κοστίζει  15.000 ευρω ενώ από το γραφείο του κυρίου Κυριακοπούλου κοστίζει 10.000 ευρω χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει έκπτωση στις δυνατότητες επιτυχίας. Στην διοικούσα επιτροπή οι ψήφοι ήρθαν  έξι εναντίον ενός , όπως φαντάζεστε υπέρ του κυρίου Λαζαράτου .Στο ΔΣ με με πέντε απόντες το αποτέλεσμα ήταν 12 υπέρ του κύριου Λαζαράτου έναντι 4 του κυρίου Κυριακοπούλου. 
Το ερώτημα είναι: Αφού λοιπόν τα γραφεία ήταν ισάξια για πιο λόγο σύσσωμη η παράταξη του κυρίου Αυγερινού διάλεξε το κατά 5000 ευρω  ακριβότερο δικηγορικό γραφείο;
Λογικά γιατί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κέρδος και το συμφέρον του ΕΒΕ , αλλά με το τι λέει ο πρόεδρος έχει δεν έχει δίκιο!
Ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνουν θέμα για 100 ευρω , εδώ απλόχερα πετάνε 5000 ευρω.
Μιας και δε μασάω τα λόγια μου και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου θα σας υπενθυμίσω ότι προεκλογικά δεσμευθήκαμε για τέσσερα πράγματα και μαζί με αυτά θα προσθέσουμε και άλλα για τα οποία θα παλέψουμε...
1. Θεσμοθέτηση φεστιβάλ Ελιάς και ελαιολάδου σε συνεργασία με τους δήμους Δελφών και Δωρίδας , την περιφέρεια και τον αγροτικό συνεταιρισμό.
2. Την ίδρυση  και καθιέρωση εθνικού συνεδρίου παραδοσιακών επαγγελμάτων.
3. Την ετήσια λειτουργία έκθεση μεταποιημένων συνεταιριστικών προϊόντων σε συνεργασία με πολλούς αγροκτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της χώρας.
4. Την ετήσια λειτουργία έκθεσης αγροτουρισμού όπου οι τουριστικές δομές της κεντρικής  Φωκίδας θα συνδεθούμε τον ελαιώνα της Άμφισσας και την παραλιακή ζώνη με την λίμνη του Μόρνου.
 
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ σε όλα τα μέλη μας είναι ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα παραπάνω έστω και σαν μειοψηφία και πως θα είμαστε απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να πλήξει το Επιμελητήριο και να το υποβιβάσει .
 
 Με σεβασμό ,
Β΄ Αντιπόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας
Αλεξανδρόπουλος Νίκος 


Δεν υπάρχουν σχόλια: