Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται το 'σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι'- Τρία φαινόμενα σε ένα μετά από 152 χρόνια


- Το σπάνιο ουράνιο φαινόμενο έχει να κάνει την εμφάνισή του περισσότερα από 150 χρόνια.
- Δείτε από πού θα είναι ορατό.
Ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που ο πλανήτης μας δεν έχει δει τα τελευταία 152 χρόνια, θα κάνει την εμφάνισή του την Τετάρτη στον ουρανό.
Το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι", θα είναι ορατό στις 31 Ιανουαρίου με την Βόρειο Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αυστραλία, να απολαμβάνουν την καλύτερη θέα του φαινομένου.
Το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι" είναι αποτέλεσμα του "μπλε φεγγαριού", της δεύτερης δηλαδή πανσελήνου σε έναν μήνα όταν αυτό λαμβάνει χώρα κατά την εκδήλωση του "super moon", του φαινομένου, δηλαδή, κατά το οποίο το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειο και είναι κατά 14% φωτεινότερο από συνήθως σε συνδυασμό με το "ματωμένο φεγγάρι", όταν δηλαδή, κατά τη διάρκεια έκλειψης, η σελήνη πέρνει μία κόκκινη χροιά.
 
Ενώ οι κάτοικοι του ανατολικού ημισφαιρίου είδαν την τελευταία ολική έκλειψη Μπλε Φεγγαριού το 1982, στο δυτικό ημισφαίριο θα είναι η πρώτη από το 1866.
Η ευθυγράμμιση ήλιου, σελήνης kai γης θα διαρκέσει μία ώρα και 16 λεπτά και θα είναι ορατή πριν την αυγή της 31ης Ιανουαρίου σε Β. Αμερική, Αλάσκα, Χαβάη και Καναδά.
Το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι" θα είναι ορατό κατά την διάρκεια της ανατολής της ίδιας ημέρας σε Μέση Ανατολή, Ασία, ανατολική Ρωσία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: