Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ερχεται στην Ελλάδα η κινέζικη ICBC, η μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως

Ερχεται στην Ελλάδα η κινέζικη ICBC, η μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως


Μετά την China Development Bank που ήρθε στην Ελλάδα ακολουθώντας τους Κινέζους εταίρους της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, άλλη μία γιγαντιαία κινεζική τράπεζα ενδιαφέρεται να μπει στην ελληνική αγορά και να αναπτύξει χρηματοδοτικές και επενδυτικές δραστηριότητες.
Είναι η Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), η μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως, με ενεργητικό 3,2 τρισ.(!) ευρώ. Υψηλόβαθμα στελέχη της που βρίσκονται στην Ελλάδα, συναντήθηκαν χθες με τον υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος,Θεόδωρο Μητράκο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες λήψης τραπεζικής άδειας στη χώρα μας.
Η ICBC διαθέτει θυγατρικές σε χώρες της ΕΕ και θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μέσω αυτών στην ελληνική αγορά. Το ότι θέλει να δημιουργήσει ξεχωριστή θυγατρική τράπεζα στην Ελλάδα δείχνει ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ελληνική αγορά και ότι προτίθεται να αναπτύξει μεγάλες δραστηριότητες.
Οπως είπαν οι εκπρόσωποι της, το ενδιαφέρον της ICBCεπικεντρώνεται στο corporate banking και στη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών projects. Στο πελατολόγιο της θα επιδιώξει να εντάξει κατά προτεραιότητα όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς και τις ελληνικές που συνεργάζονται με κινεζικές.
Η ICBC ιδρύθηκε το 1984, είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης και δραστηριοποιείται σε 42 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες διαθέτει εκτεταμένα δίκτυα λιανικής τραπεζικής. Πελάτες της είναι 500 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 6 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: