Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Κούρεμα χρεών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια ως 90%! Ποιοι μπορούν να γλιτώσουν χρήματα

Κούρεμα χρεών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια ως 90%! Ποιοι μπορούν να γλιτώσουν χρήματα | Newsit.gr


Τα κόκκινα δάνεια αποτελούν μεγάλο βραχνά για τις τράπεζες. Χρέη από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται φθάνουν ή και και ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ανά τράπεζα. Έτσι τα πιστωτικά ιδρύματα πριν τα funds πάρουν στα χέρια τους τα δάνεια αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές, ετοιμάζουν πακέτα για γενναίες ρυθμίσεις. Το κούρεμα μπορεί να φθάσει ως και το 90%.
Ήδη μια από τις συστημικές τράπεζες έχει προχωρήσει σε ρύθμιση. Μια δεύτερη μεγάλη τράπεζα μέσα στις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται να στείλει επιστολές σε 180.000 δανειολήπτες.

Βάσει νόμου πριν τα δάνεια περάσουν στα fuds η τράπεζα πρέπει να εξαντλήσει τις προσπάθειες συνεννόησης με τους πελάτες της.

Έτσι δανειολήπτες με χρέη για παράδειγμα 10.000 ευρώ από πιστωτική ή προσωπικό δάνειο μπορούν πλέον να απαλλαγούν από το χρέος των 9.000 ευρώ και να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ σε δόσεις που θα καθοριστούν από την τράπεζα.
Οι δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σημερινό τους χρέος, έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο συνήθως είναι τόκοι, και να εξασφαλίσουν δυνατότητα αποπληρωμής σε πολύ χαμηλότερες δόσεις.
Με την επιστολή που θα λάβουν μπορούν να απευθυνθούν στην τράπεζα για ρύθμιση πριν το δάνειό τους περάσει στα χέρια fuds.
Ήδη πακέτο ρύθμισης έχει προσφέρει η Eurobank σε 60.000 δανειολήπτες με κούρεμα που φθάνει το 70% ως 75% της βασικής οφειλής, αλλά και στο σύνολο των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων, προσφέροντας σεισάχθεια για το 90% του υπολοίπου.
Σκυτάλη φέρεται τώρα να παίρνει η Εθνική Τράπεζα με κούρεμα κοντά στο 70% της αρχικής οφειλής και συνολικά 90% αν ληφθούν υπόψη τόκοι και λοιπές χρεώσεις. Το “πακέτο” της Εθνικής αφορά σε περίπου 180.000 δανειολήπτες.
Σε ανάλογα πακέτα θα προχωρήσουν όπως όλα δείχνουν άμεσα και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.
newsit.gr
          

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ Μ@Λ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΚΟΜΑΧΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ???
ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ..ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ????