Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΒΩΞΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του σημερινού Δήμου Δελφών διαφαίνεται μια συνεχής επιδείνωση των σχέσεων συνύπαρξης  των κατοίκων της περιοχής και των εταιριών εκμετάλλευσης του βωξίτη , που οφείλεται κυρίως στην αδιαφορία και απληστία που επιδεικνύουν οι εν λόγω εταιρίες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους στις  κύριες πηγές πλούτου (τουρισμός) της περιοχής.

Η εταιρία S&B  (Ευρωπαϊκοί Βωξίτες) , διαπραγματεύεται την πώληση του συνόλου της δραστηριότητας βωξίτη  στην περιοχή του ευρύτερου Δήμου Δελφών με τις δύο άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ,  ήτοι την εταιρία «ΕΛΜΙΝ- Γαλλική ΚΕΡΝΕΟΣ»    και την  « Δελφοί Δίστομο-  Όμιλος Μυτιληναίου». 

Η εκμετάλλευση του βωξίτη  στην περιοχή των Δελφών τις τελευταίες δεκαετίες , απαιτεί όλο και λιγότερα εργατικά χέρια, οι δε εταιρίες έχουν προβεί σε δραστική μείωση των θέσεων εργασίας με αποτέλεσμα σήμερα , το ποσοστό των εργαζομένων στον Βωξίτη να είναι αμελητέα ποσότητα , στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού του Νομού.

Οι ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον κυρίως στον  ορεινό  όγκο  είναι τεράστιες  και ορατές τόσο με γυμνό οφθαλμό από πολύ μακριά , όσο και από τις δορυφορικές φωτογραφίες του διαδικτύου. Δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων ιδιοκτησιών απαξιώθηκαν πλήρως   αποκτώντας θέα  σε «σεληνιακά τοπία»  και  δεκάδες χωριά έχουν ερημώσει. 
 
Η ασύδοτη  άσκηση της μεταλλείας   συνέπεσε (όχι τυχαία σύμφωνα με όλο και περισσότερα στοιχεία που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας)  με την πλήρη παρακμή  των δύο κύριων παραγωγικών κλάδων στους οποίους ο Δήμος Δελφών είχε και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας , ήτοι τον Τουρισμό  και την παραγωγή βρώσιμης   ελιάς και ελαιολάδου.

Όχι μόνο τα βουνά της περιφέρειας αλλά ακόμα και η κοιλάδα των παγκόσμιων Δελφών σήμερα είναι η πιο φτωχή περιοχή της  «πτωχευμένης» Ελλάδας.  Η εξαθλίωση όμως που μέρα με την μέρα χτυπά  την πόρτα όλο και περισσότερων κατοίκων , δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Πέραν δε της επιβίωσης και της ευημερίας των κατοίκων του  Δήμου Δελφών, το μνημείο της UNESCO, το «Δελφικό Τοπίο» , ο «Παραδοσιακός Ελαιώνας», ο Εθνικός Δρυμός, οι περιοχές NATURA και SPA αποτελούν υψίστου κάλους μνημεία και συνεισφέρουν στην πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολοκλήρου της ανθρωπότητας.

Η εξεύρεση ενός μοντέλου συνύπαρξης εξόρυξης βωξίτη με την  ανθρώπινη  κοινωνία των Δελφών είναι   μονόδρομος.  

Οι βασικές παράμετροι είναι απλές ,  έχουν διατυπωθεί από πολλούς επιστήμονες και συντείνουν στα παρακάτω :
1-------     Να σταματήσουν οι επιφανειακές εξορύξεις και να καταλάβουν  οι «γνωστοί άγνωστοι» της διαφθοράς και της διαπλοκής  ότι στις προστατευόμενες με Νόμους περιοχές ( όπου σημειωτέον απαγορεύεται η κατασκευή ξενοδοχείων ή αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την  τουριστική και αγροτική ανάπτυξη των χιλιάδων κατοίκων)   είναι προσβολή και ακραία πρόκληση να επιδιώκονται  , πόσο δε μάλλον  να επιτρέπονται,   επιφανειακές εξορύξεις.  
2--------  Να εξαφανιστούν από την θέα κατοίκων και επισκεπτών οι  ,  άθλιας εικόνας και μεγάλης έκτασης   , παράνομες εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι και να υπάρξει μέριμνα από μέρους των εταιριών εξόρυξης ώστε οι αντιαισθητικές ,εκ των πραγμάτων αποθέσεις βωξίτη και αδρανών , να μη είναι  ορατές από τους τουρίστες και επισκέπτες του Δήμου Δελφών. Να αλλάξει έτσι η άσχημη εικόνα της « βιτρίνας» της τουριστικής βιομηχανίας που λέγεται Δήμος Δελφών, ώστε να προσελκύσει περισσότερους και ποιοτικότερους τουρίστες.  Στην προοπτική πώλησης του βωξίτη της S&B στους προαναφερθέντες δύο   μνηστήρες η κατάσταση φαίνεται πως μπορεί να εξελιχθεί προς όφελος της περιοχής με την αποφόρτιση της εντατικοποιημένης παραγωγής ,  καθότι και οι δύο εταιρίες  διαθέτουν δικές τους σκάλες φόρτωσης μεταλλεύματος σε πλοία , εάν θέλουν να κάνουν εξαγωγές,  η μια στην Στυλίδα και η άλλη στο εργοστάσιο αλουμινίου (του Ομίλου Μυτιληναίου) στα Άσπρα Σπίτια. Οι εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι θα μπορούν επιτέλους να κλείσουν οριστικά , απελευθερώνοντας την  τεράστια δυναμική οικονομικής  ανάπτυξης που έχει η κοιλάδα των Δελφών και το σύνολο της Φωκίδας  με ακτίνα αναπτυξιακής επιρροής μέχρι τις αρχαιότητες της Θήβας και της Χαιρώνειας , όπως έχει καταγραφεί επίσημα και στο Περιφερειακό Χωροταξικό του 2003. Είναι προκλητικό και προσβλητικό για όλους στην Ελλάδα της κρίσης να προσπαθούν «να μας πεθάνουν από υπογλυκαιμία ενώ κολυμπάμε μέσα στο μέλι»

Εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, δεκάδες οικογενειάρχες ιδιοκτήτες –οδηγοί φορτηγών (που τα οφείλουν ακόμη στις τράπεζες, λόγω δανείων) , αναμένουν την επιδείνωση της οικονομικής τους θέσης , λόγω της προαναγγελθείσας από τις εταιρίες βωξίτη διακοπή συνεργασίας μαζί τους . Οι επερχόμενες συγχωνεύσεις, εξαγορές κ.λ.π. απειλούν επιπλέον των οδηγών Φ.Ι.Χ και πολλές άλλες θέσεις εργασίας στον κλάδο.  Σε όλο τον κόσμο  όταν χάνονται  θέσεις εργασίας στις εξορύξεις για οποιοδήποτε λόγο,  για τα προσεχή χρόνια οι «περισσευούμενοι» εργαζόμενοι απασχολούνται στις εργασίες  αποκατάστασης του περιβάλλοντος , που υποχρεώνονται εκ της νομοθεσίας να πραγματοποιήσουν οι εξορυκτικές εταιρίες. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών , οι αποκαταστάσεις φυσικού περιβάλλοντος που υποχρεούται να εκτελέσει η  S&B (χρέη δεκαετιών) απαιτούν   θέσεις εργασίας και μεταφορικό έργο που κάλλιστα θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις απειλούμενες θέσεις. Επώνυμες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για τα «χρέη» αυτά προς την Εθνική και Τοπική οικονομία από το 2010 έχουν αφαιρέσει από του αρμόδιους της Ελληνικής Πολιτείας το δικαίωμα να επικαλεστούν «άγνοια» αν η S&B αποχωρήσει αφήνοντας πίσω ανέργους με αυτόν τον τρόπο.  

Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Πολιτείας είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τους Νόμους και να οδηγήσουν τις εξελίξεις  στις εξής λύσεις : α) Το «πλήρες κλείσιμο των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι» με χρονοδιάγραμμα προσαρμογής για την κατασκευή άλλου εργοστασίου εμπλουτισμού   στην ενδοχώρα αν χρειαστεί  και απευθείας οδική μεταφορά του βωξίτη στο εργοστάσιο στα  Άσπρα Σπίτια ή  στις άλλες σκάλες φόρτωσης.  β) Η  S&B   του Λουξεμβούργου να υποχρεωθεί όπως προβλέπουν οι Νόμοι να προβεί στις  αποκαταστάσεις που χρωστάει στην τοπική και Εθνική οικονομία και να μην επιτραπεί η «έξοδος  με τον κλεμμένο Εθνικό πλούτο στην τσέπη»  διότι αυτό θα είναι άνευ προηγουμένου προκλητικό σκάνδαλο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Εθνική Οικονομία.  
  
Οι καταπατήσεις των Νόμων  που έχουν συντελεστεί από την δραστηριότητα εξόρυξης βωξίτη είναι πάρα πολλές. Έχουν  δε καταγραφεί  ,  τεκμηριωθεί με στοιχεία και δημοσιευτεί σε σημείο να τα καταλαβαίνει όλα  και ο τελευταίος πολίτης που καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ  και να κάνει θυσίες ζωής.
Διανύουμε  την εποχή της εκχώρησης Εθνικής κυριαρχίας λόγω των Εθνικών χρεών, της φτώχειας και της εξαθλίωσης όποιου πολίτη μένει άνεργος κυρίως σε μια περιοχή σαν την δική μας .  Η ευνομία και ισονομία, έστω και κατ ελάχιστον , είναι άκρως απαραίτητες για την ειρηνική συνύπαρξη μιας κοινωνίας ανθρώπων.  Πονηροί χειρισμοί , που οδηγούν άμεσα σε οικονομική καταστροφή δεκάδων οικογενειών και έμμεσα χιλιάδων άλλων που καταδικάζονται για πάντα στην φτώχια, όσο «γλυκά» και ήπια να επιχειρηθούν θα γίνουν αντιληπτοί με κίνδυνο την ρήξη και  αποδόμηση της τοπικής κοινωνίας.

Για τον σεβασμό που έχει δείξει η S&B στο όνομα Δελφοί και στην τοπική κοινωνία έχουν γραφτεί πολλά. Η τοπική κοινωνία θα αναμένει τις εξελίξεις και το «δείγμα γραφής» απ τις  δύο πιθανές διάδοχες εταιρίες. Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει κάθε κοινωνικό φορέα αλλά και κάθε πολίτη στο μέλλον που ανεξάρτητα με την όποια διάδοχη κατάσταση θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό  ότι η κοινωνία των Δελφών του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία των Δελφών του  χθες.
 
Το θέμα Δελφοί και Μεταλλεία έχει βγει  ήδη εκτός τοπικών συνόρων και καλό θα ήταν να αποφευχθεί ο Εθνικός εξευτελισμός προκειμένου να γίνουν σεβαστά , τα αυτονόητα.  Οποιαδήποτε μελλοντική  εξορυκτική δραστηριότητα , εκτός αυτής που θα έχει σαν γνώμονα τον σεβασμό για τα Πολιτιστικά και Φυσικά  μνημεία  και την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής του κάθε πολίτη του Δήμου Δελφών  , θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την διεθνή εικόνα της σημερινής Ελληνικής Κυβέρνησης και για όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους   της Διοίκησης , ιδιώτες και φυσικά πρόσωπα.  

   

για την "ΚΑΡΤΕΡΙΑ"
φίλος αναγνώστης

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα ωραια και τα συνυπογραφω ολα τα αγραφομενα , εχω μια απορια προς αυτους που τοσα χρονια το επαιζαν τοπικοι αρχοντες απο Δημαρχους , Κοινοταρχες , Νομαρχες Δημοτικους και Κοινοτικους συμβουλους κ.λ.π. μονο οτι εφτιαχνε καποιος πολιτης ελεγχοταν απο τον νομο περι Δςελφικου Τοπιου ??? Οτι εφτιαχνε η εταιρεια ηταν νομιμο ???? Και ποσο κοστιζε η νομιμοτητα αυτων θα το βρει αραγε ποτε το ΣΔΟΕ ??? Και κατι ακομη γραφεται στο κειμενο η S&B του Λουξεμβουργου να υποχρεωθει να προβει σε αποκαταστασεις !!! Με συγχωρειται αλλα εδω γελανε . Δεν τους υποχρεωσαν τοσα χρονια να αποκαταστησουν το παραμικρο {με το αζημειωτο βεβαια διοτι λιγοτερο κοστιζει η μιζα απο τα εργα αποκαταστασης} ποιος θα τους το επιβαλει τωρα ????? Η κοκκινιλα με την βροχη {παραδειγμα και σημερινο} εχει ξεπερασει το κοιμητηριο γνωριζεται ποσο θα κοστιζε στην εταιρεια να μην βγαινει εξω καθολου αυτη η βρωμια για παραδειγμα ????? Για να γινουν ολα αυτα που γραφεται και πολλα αλλα που πρεπει η εταιρεια να φτιαξει {σε αλλο κρατος θα ηταν νομος απαραβατος} θα πρεπει στο τιμονι της περιοχης να υπαρχουν ανθρωποι ΔΥΝΑΤΟΙ με σιδερενια θεληση και να τολμουν !!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ??????????

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν γνωρίζω, θα ήθελα να πληροφορηθώ τι Πουλά η S&B??? τα χωραφια, βουνά και τις ακτές που εκμεταλλεύεται??? Γιατί δεν ξέρω να μπορεί κανείς μας να κάνει αγοραπωλησία της γης μας, των ακτών μας, των θαλασσών μας, των λόφων και των βουνών μας...Γιατί νομίζω ότι όλα τα παραπάνω ανήκουν σε όλους μας και κανένας μας δεν δικαιούται να τα ΠΟΥΛΑ....Παραχωρήθηκαν για εξόρυξη....ΟΧΙ για Πώληση....Αν πάλι όλα τα σημεία εξόρυξης και εναπόθεσης του βωξίτη ανήκουν στην S&B, ας μας δείξουν τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν....

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να φταιει και η συγκηβερνηση αλλα οι δικοι μας που ειναι ? Τι κανουν για τον λαο που τους εμπιστευεται οτι θα τους βελτιωση την ζωη ???

Ανώνυμος είπε...

Ας δώσουμε στους νέους στην Περιφέρεια και στον Δήμο την ευκαιρία να πάρουν θέση. Αν και αυτοί αρχίσουν να λένε δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, είναι Υπηρεσιακά θέματα και όχι αυτόδιοικητικά δεν κοντράρουμε τις αποφάσεις των Υπουργείων ή άλλα λαμογίστικα, τότε αυτοί στην κρεμάλα και εμείς ορφανοί από επίσημους εκπροσώπους, τι να κάνουμε να αυτοεκπροσωπηθούμε πάλι. Ας περιμένουμε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:04

Η S&B πουλά σκόνη βωξίτη. Βάζει κάποιον με γκρέιντερ να ανοίξει ένα δρόμο μέχρι τον βράχο με το βωξίτη, έναν άλλο να βάλει εκρηκτικά στο βράχο, έναν άλλο να τον φορτώσει, έναν άλλο να τον σπάσει εντελώς και έναν άλλο να τον φορτώσει στο βαπόρι.

Βλέπεις τη διαφορά ανάμεσα στο βωξίτη που υπάρχει και στο βωξίτη που πωλείται;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 9:25

ΘΕΛΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΕ ΠΈΝΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΣΕ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΒΩΞΙΤΗ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΟΣΚΑΓΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕ ΤΟ ΑΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ; ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΌΧΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΟΥΣ Κ.Ο.Κ.; ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ; ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑ ΒΡΑΧΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΕΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΘΕΑ ΣΕ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ; KAI ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ, ΣΠΑΣΙΜΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΠΟΡΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΣΘΜΑ, ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΓΙΑ ΑΔΕΝΟΠΑΘΕΙΕΣ Ή ΌΤΙ ΆΛΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΙΣΠΝΟΗ ΒΩΞΙΤΗ ΚΑΙ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ; ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΒΑΠΟΡΙΑ ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΌΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;

ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ KAI ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:4
αχαχαχα.....εσύ θες και ΕΝΦΙΑ να πληρώσει η S&B. Προφανώς δεν θα γνωρίζεις ότι η εταιρεία αυτή φορολογείτε στο Λουξεμβούργο.

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα λεγομενα του 9.25 {μαλλον βολεμενος στην εταιρεια} η ανεργεια στην περιοχη ειναι κατω του ο,ο και αυτο οφειλεται στην εταιρεια !!!! Με τετοιους υποστηρικτες δεν φτιαχνει η εταιρεια αυτα που απο τον νομο πρεπει να φτιαξει για την καποια βελτιωση των κατοικων της περιοχης και ειδικα της πολεως Ιτεας που τρωει ολη την σκονη που ευαγγελιζεται ο φιλος !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά αυτό για τους μεταφορείς τι το θες?επειδή είναι κλειστό κλαμπ και δεν μπορεί να μπεί κανείς άλλος?επειδή αυτή την στιγμή όποιος φεύγει πουλά την άδεια 80.000 ευρώ μαύρα για την ς&β και 130.000 στην δελφοί δίστομο?επειδή δουλεύουν υπέρβαρα?επειδή καταπατούν τα ωράρια?με ότι συνεπάγεται αυτό σε επιπλέον θέσεις εργασίας που θα υπήρχαν, εάν υπήρχε νομιμότητα!!!
έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 8:15
Είπα εγώ πουθενά ότι η ανεργία είναι μηδενική στην περιοχή; Ή τι καλά που είναι η εταιρεία και δίνει μεροκάματα;

Προς 10:37
Που να συγκινηθείς εσύ άμα σκέφτεσαι για ραδιενέργιες και αδενοπάθειες. Άστο να πάει δεν έχω ελπίδα απέναντι σου.
ΔΙΩΧΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Πότε διώχθηκε; Μπορείς να απαντήσεις αυτό;

Δηλαδή για τα συνεργεία των φορτηγών στην είσοδο της Ιτέας φταίει η Σ&Β; Ή μήπως οι Δήμαρχοι;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 2:57

ΟΧΙ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΖΗΤΗΣΗ Ο "ΑΕΡΑΣ" ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΛΟΙ.

ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΟΠΟΥ Ο ΑΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ. ΕΑΝ ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ 80.000 ΚΑΙ 130.000 ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ 20.000 ΣΤΟ ΔΙΝΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟ.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΚΑΚΟΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008, ΚΑΤΙ ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΟΥΣ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΟΎΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ"

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ