Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η MYTILINEOS αναβαθμίζει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.





Πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης
Αθήνα, Ελλάδα – 30 Ιανουαρίου 2018 – Η MYTILINEOS βρίσκεται στο πλευρό της διασφάλισης των δικαιωμάτων της παιδικής ηλικίας διαχρονικά, μέσα από υπεύθυνες δράσεις και γι’ αυτό το λόγο αναγνωρίζει και στηρίζει το βασικό δικαίωμα των παιδιών να έχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή, αλλά και σε συνδυασμό με τις νέες κατευθύνσεις της Κοινωνικής της Πολιτικής που εμπνέονται πλέον από τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ξεκίνησε, στο τέλος του 2017, τη συνεργασία της με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η συμβολή της εταιρείας στη δημιουργία και την αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, με πρώτη προτεραιότητα τις περιοχές των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται, αλλά και η ευρύτερη ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών για τα θέματα των παιδικών τραυματισμών.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η MYTILINEOS ανακοινώνει την εξ’ ολοκλήρου ανάληψη της αναβάθμισης του ΤΕΠ του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου της Λιβαδειάς με ιατρικά μηχανήματα διαγνωστικού και επεμβατικού τύπου. Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα είναι εφικτή η υπηρεσία της άμεσης ανταπόκρισης του Νοσοκομείου από την πρώτη κρίσιμη ώρα για οποιονδήποτε τραυματισμό ενός παιδιού, χρόνος  πολύτιμος για την έκβαση της υγείας του. Συνολικά προβλέπεται ότι προσφέρει άμεση βοήθεια σε περισσότερα από 3.500 παιδιά ετησίως, ενισχύοντας τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, της νότιας Φθιώτιδας και της ανατολικής Φωκίδας.

Εκτός από το ΤΕΠ Λιβαδειάς, η MYTILINEOS έχει συμβάλει ακόμη στη δημιουργία του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με στόχο την αναβάθμιση του εξοπλισμού του τμήματος, ενώ ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου και τη δημιουργία αντίστοιχου ΤΕΠ στο Κέντρο Υγείας Ύδρας. Τα παραπάνω ΤΕΠ έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους και υπολογίζεται να εξυπηρετούν περισσότερα από 8.000 παιδιά σε ετήσια βάση. 
Τα ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία, περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα, γεγονός που θα μπορούσε να είχε περιοριστεί εάν υπήρχε η άμεση αντιμετώπιση εντός του Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Επισημαίνεται ότι το 50% των σοβαρών τραυματισμών λαμβάνουν χώρα στους λεγόμενους ασφαλείς χώρους (το 42,5% στο σπίτι και το 10,4% στο σχολείο), γεγονός που υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη ανάγκη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για τα θέματα των τραυματισμών.
Η MYTILINEOS αναδεικνύει σταθερά την έμπρακτη υποστήριξη των Παγκόσμιων Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και συγκεκριμένα του 3ου Στόχου, Καλή Υγεία και Ευημερία, μέσα από την πρωτοβουλία της να συμβάλει στη δημιουργία δικτύου εξοπλισμένων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για Παιδιά σε Νοσοκομεία.
Παράλληλα, η δημιουργία ενός δικτύου εξοπλισμένων, Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για Παιδιά στα Νοσοκομεία αλλά και τα Κέντρα Υγείας της χώρας αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ προ-νοσοκομειακής και ενδο-νοσοκομειακής περίθαλψης και ο βασικός σκοπός του είναι η εξειδικευμένη, άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών καθώς και η σταθεροποίηση του τραυματισμένου παιδιού που διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Tel. 210-6877346 | Fax 210-6877400 | E-mail: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr .

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
H Εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.700 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας στη διεύθυνσηwww.mytilineos.gr



Αντιγόνη Φάκου
Γραφείο Τύπου
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
Δ:   Πατρόκλου 5-7, Μαρούσι, 151 25 Αθήνα
Τ:   +30 2106877346

Δεν υπάρχουν σχόλια: