Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : "ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ!..." (για τα εδαφικά όρια Ιτέας-Αγίας Ευθυμίας)



Στο “τσακ...”


   Στις 26-10-2017 το Τ.Σ. της Αγίας Ευθυμίας, Κοινότητα της Δ.Ε. Αμφίσσης, με μια απόφασή του, εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, τον ορισμό δικηγόρου, προκειμένου “να δηλωθούν σωστά” όπως λέγει η απόφαση, τα όρια της Κοινότητος. Το αίτημα του Τ.Σ. της Αγίας Ευθυμίας, υιοθέτησε ασμένως η Οικονομική Επιτροπή και με την υπ' αρ. 17/12-1-2018 ομόφωνη απόφασή της (με παρόντα 5 από τα 9 μέλη της), διορίζει δικηγόρο για να “δηλώσει” σωστά τα όρια της Κοινότητος.  
  Βεβαίως, το με ποιόν τρόπο "δηλώθηκαν σωστά" τα εν λόγω όρια στο ήδη εγκεκριμένο ΓΠΣ Αμφίσσης, καταστώντας την Άμφισσα, ...επίνειο των Δελφών στην "Καμιώτισσα", μόνον ο τέως Δήμαρχος το γνωρίζει και ο Μελετητής!...

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι :
- Το ζήτημα των ορίων της Αγίας Ευθυμίας σε σχέση με της όμορες Κοινότητες του Γαλαξειδίου και της Ιτέας, έχει προϊστορία περίπου 100 (εκατόν) ετών. Όταν και με Βασιλικό διάταγμα, η Κοινότητα Τριταίας, προσεκολλήθη στην Κοινότητα Ιτέας, μεταφέροντας και ενώνοντας τα χωροταξικά σύνορά της, με αυτά της Ιτέας.
- Περιουσίες Αγιο-Ευθυμιωτών οι οποίες υπήρχαν στην περιοχή“Καμιώτισ- σα”,  επωλήθησαν σιγά-σιγά στην μεταλλευτική εταιρεία"ΑΕΜ Βωξίτες Παρνασσού”, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εκεί περιουσίες κατοίκων της Αγίας Ευθυμίας.
- Κατά καιρούς, έχουν γίνει προσπάθειες να επανακαθορισθούν τα όρια ανάμεσα στην Αγία Ευθυμία και την Ιτέα, με σημαντικότερη αυτήν επί δημαρχίας Παναγιώτου Μανδρέκα, η οποία όμως και αυτή έμεινε αδιεκπεραίωτη, λόγω κωλυσιεργιών από την πλευρά της Αγίας Ευθυμίας.
- Προκειμένου να διευθετηθούν όρια Κοινοτήτων, προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής (ομάδος εργασίας), με επικεφαλής Δικαστικό και μέλη της, εμπειρογνώμονες Τοπογράφους και Μηχανικούς, το πόρισμα των οποίων υποβάλλεται προς έγκριση στον παραγγέλλοντα Δήμο.
- Όταν προ 2 ετών περίπου, ετέθη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο νυν Δήμαρχος απέκλεισε την συζήτησή του, λέγοντας ότι ο Δήμος Δελφών, δεν αναμειγνύεται σε εδαφικές διενέξεις και αμφισβητήσεις Κοινοτήτων, εντός της επικρατείας του Δήμου. Μόνον εάν υπάρχει αμφισβήτηση με όρια Κοινοτήτων, από γειτονικούς Δήμους.

  Κάποιος όμως, αντελήφθη την “περίεργη” αυτή έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής και ειδοποίησε προ 4ημέρου τον/την κατάλληλο άνθρωπο. Ο/Η οποίος/α “κατάλληλος”, ερώτησε για το τι συμβαίνει, τον Δήμαρχο. Ο οποίος Δήμαρχος, αγνοώντας το θέμα, εζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή, ...τα δέοντα. Και η οποία Οικονομική Επιτροπή, “ανέκρουσε πρύμναν”, (πάραυτα...) ακυρώνοντας με σημερινή της απόφαση, την προηγουμένη.  
Με ποιό αιτιολογικό; Λείπουν απαραίτητα έγγραφα από τον φάκελο!...

Και δια του λόγου το αληθές :

Η αρχική έγκριση (Α.Δ.Α. 7Θ6ΞΩ9Θ-ΚΤΥ)


Η ακύρωσή της. (Α.Δ.Α. 6ΧΛΜΩ9Θ-3ΚΜ) Ορίστε;...






Όχι, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Απλά δεν το ξέρουμε εμείς...  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

προεδρε της αγιας Ευθυμίας κοιμάσαι η αδιαφορείς, η σκάλα φόρτωσης στη θέση σπηλιά ανήκει στην κοινοτητά σου? πέρνα μια βόλτα απο το ΚΑΣ να δεις τι γινετε για σενα μιλάνε