Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Στα Ιωάννινα σε ημερίδα παρευρέθη ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Ν. Ντίτορας.



Στην ημερίδα με θέμα «Κοινωφελείς Περιουσίες…….διαθήκη για το μέλλον» συμμετείχε, την Παρασκευή 26/01/2018 στα Ιωάννινα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ν. Ντίτορας. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης.

Η αναγκαιότητα τροποποίησης του θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Κοινωφελών Περιουσιών, προστατεύοντας παράλληλα τη βούληση του διαθέτη και ευεργέτη καθώς και η σπουδαιότητα της ύπαρξης κοινωφελών περιουσιών, αναδείχτηκαν ως κομβικά σημεία της χρηστής διαχείρισης και εποπτείας των Κοινωφελών Περιουσιών και των Σχολαζουσών Κληρονομιών, κατά τη διάρκεια της ημερίδας.  Σημείο στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές.

Στο πλαίσιο  της εκδήλωσης, της εν λόγω ημερίδας, ο  Συντονιστής είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον κ. Β. Μιχελάκη, τον  κ. Ν. Παπαθεοδώρου, τον κ. Ι. Σάββα, μερικών εκ των  Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας, με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Θ. Πέρκα,  με τους Θεσπρωτούς πατριώτες του κ. Θ. Πιτούλη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και τον κ. Ι. Λώλο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας    καθώς και με άλλους εκπροσώπους των ΟΤΑ  Α ΚΑΙ Β βαθμού, όπου και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας παράλληλα την τόσο απαραίτητη και σημαντική ύπαρξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, που συστάθηκε το 2011 και αποτελεί μια εκ των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα μεταξύ άλλων την εποπτεία, το συντονισμό και τον έλεγχο εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τα νομικά πρόσωπα, για τη διοίκηση, διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας και κοινωφελούς περιουσίας.




   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: