Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟ.Μ.Υ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Δ.Τ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΟ.Μ.Υ.) της Άμφισσας είναι γεγονός
 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ


Η Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήταν μια σημαντική ημέρα όχι μόνο  για την Άμφισσα αλλά και για όλη την περιοχή καθώς  έγιναν τα εγκαίνια της ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΟΜΥ) στον 2ο όροφο του πρώην ΙΚΑ και νυν ΠΕΔΥ στην πόλη της Άμφισσας.
Η Το.Μ.Υ. Άμφισσας είναι η τρίτη στη Στερεά Ελλάδα και εγκαινιάστηκε από τον αναπληρωτή Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Στ. Βαρδαρό, παρουσία του διοικητή και υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ.
Έχει ήδη στελεχωθεί με 7 άτομα (2 γιατρούς, 1 κοινωνική λειτουργό, 2 νοσηλεύτριες και 2 διοικητικούς υπαλλήλους), ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες προσλήψεις.
Η δημιουργία συνολικά 239 ΤΟΜΥ θα δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ολοκληρώνοντας τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχει σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ.
Σε συνθήκες επιτροπείας και παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, μετά τα διαλυτικά αποτελέσματα του ν. 4238/2014 της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έβαλε σε διαθεσιμότητα και οδήγησε στην έξοδο από το δημόσιο σύστημα υγείας 3000 έμπειρους γιατρούς, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την ανάταξη του συστήματος υγείας με στόχο την καθολική κάλυψη με ισότιμο τρόπο των αναγκών υγείας του πληθυσμού ανεξάρτητα από την εργασία, την ασφάλιση, το εισόδημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας χαιρετίζει τη λειτουργία της Το.Μ.Υ. Άμφισσας και δηλώνει ότι μαζί με τον βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου θα συνεχίσουν στην κατεύθυνση αναβάθμισης των δομών υγείας στο νομό μας που ήταν βασικό στοιχείο των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.
Γιατί προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.
Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισονομία.
Γιατί, όσο κι αν επιμένουν οι αντίπαλοί μας, «δεν είμαστε ίδιοι!».

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: