Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Απάντηση της Αντιδημάρχου Δελφών – Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ.Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη στον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, σχετικά με την πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών για την Πράξη Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας


Απάντηση της Αντιδημάρχου Δελφών – Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ.Λιάνας Πιλάλα-Τσακίρη
 στον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή,
σχετικά με την πρόσκληση της Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών για την
 Πράξη   Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας

Με αφορμή την ενημερωτική ανακοίνωσή μας σχετικά με την Πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας, προκειμένου να λάβουν γνώση των πινάκων και των διαγραμμάτων του Γ’ Κεφαλαίου της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής, η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου Δελφών με μια απλοϊκή και αυτοχειρική ανακοίνωση αποπειράται με καταφανή αποτυχία να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο.
Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως ο δημόσιος λόγος στα πλαίσια της Αυτοδιοίκησης διέπεται από τους κανόνες του αξιοπρεπούς διαλόγου με προαπαιτούμενο τις  στοιχειώδεις γνώσεις και την υποτυπώδη σοβαρότητα που στοιχειοθετεί μια δημόσια παρέμβαση.  Και πάντως εκπεφρασμένα με την αποδεδειγμένη αλήθεια!
Προφανώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το βεβαιωμένο αντιπολιτευτικό κενό ούτε με διαμαρτυρία ή αναφορά σε κάποια παράλειψή μας. Αυτό θα μπορούσε να έχει νόημα εάν η ανακοίνωσή μας αφορούσε κατάθεση ιστορικού του έργου, απόδοση ευσήμων, διεκδίκηση της πατρότητάς του κλπ  και όχι απλά την υποχρεωτική ανακοίνωση της ανάρτησης για την ενημέρωση - πρόσκληση των ιδιοκτητών.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με την προκλητική παράθεση ψευδών στοιχείων!
Κι αυτό είναι που εκπλήσσει περισσότερο:   «Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων και έχει αποσταλεί το σχέδιο για την τελική έγκριση από τον (αιρετό) Περιφερειάρχη».
Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την Πρόσκληση ο κ.  Ταγκαλής; Μήπως δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει σαν μηχανικός;  « η Δ/νση Δόμησης  Δελφών καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες … όπως υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας … Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, η Πράξη θα κυρωθεί από την Περιφέρεια και θα γίνει η επίσημη μεταγραφή της Πράξης στο κτηματολόγιο). 
 Ή του διέφυγε ότι κατά την ανάρτηση της μελέτης εφαρμογής το 2012, από τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν, δικαιώθηκαν με αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το 2013 και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το 2014 πάνω από τριανταπέντε (35) ενστάσεις.  Με βάση τις αποφάσεις αυτές επανασυντάχθηκε - διορθώθηκε η πράξη εφαρμογής, ελέγχθηκε από την υπηρεσία και σήμερα αναρτάται υποχρεωτικά για 2η φορά.
 Όταν ένας μηχανικός που υπήρξε προϊστάμενος της Πολεοδομίας, Αντιδήμαρχος Άμφισσας και υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών καταθέτει δημόσια τέτοια οφθαλμοφανή ψεύδη, τι είναι αυτό που μπορούν να περιμένουν οι πολίτες και οι δημότες για όσους επιζητούν την ψήφο και την στήριξή τους;
Μοιραία, λοιπόν, η αυτοχειρική και εμμονική στόχευση οδηγεί στην ανάγνωση δεύτερων σκέψεων,  καθώς γνωρίζει καλώς ότι σημαντικότατες υποθέσεις που είχε διαχειριστεί όντας υπεύθυνος της Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχος Άμφισσας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής,  βρίσκονται στην οδό της διαχείρισης , από την νυν δημοτική αρχή ,αρχής γενομένης από την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου Ιτέας. Και ακολουθούν κι άλλες πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις της Υπηρεσίας στην οποία διαδεχθήκαμε τον κ. Ταγκαλή.
Συνεπώς, να περιμένουμε σύντομα παρόμοιες εμμονικές και αποπροσανατολιστικές αντιδράσεις που εκθέτουν την Αυτοδιοίκηση και απογυμνώνουν τον θλιβερό τρόπο που επιλέγουν να «πολιτεύονται» κάποιοι…;

 Συνημμένα : Η από 28/04/2017 Πρόσκληση της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών, σχετικά με την  Πράξη Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας.


 Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
&
Θεματική Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης Δ. Δελφών
Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη

  












 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ               Άμφισσα 28 Απριλίου 2017                
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                       
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΔΟΜΗΣΗΣ 
Ταχ. Δ/νση     : ΑΜΦΙΣΣΑ
Ταχ. Κώδικας : 331 00                                                           
Πληροφορίες  : Θ. Καραπανάγου                                             ΠΡΟΣΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Τηλέφωνο      : 2265 350 589                                     
 FΑΧ             : 2265 0 22354                                        
          

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
      Η Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες της περιοχής της Δ.Ε Ιτέας - Κίρρας των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται εντός της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας, όπως λάβουν γνώση των πινάκων και των διαγραμμάτων του Γ’ Κεφαλαίου της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής της Επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κίρρας και υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης,  σύμφωνα με το Άρθρο 5 της αριθ. 79881/3445/6-12-84 Απόφασης  (ΦΕΚ 862/Β/11-12-84).
       Η ανάρτηση θα γίνει στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας Δόμησης, στο πρωτόκολλο της οποίας μπορούν να υποβάλλονται και οι ενστάσεις.
      Οι δαπάνες δημοσίευσης θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:
1. ΔΕ Ιτέας                                                                                                      
2. Οι εφημερίδες:                                                                                               
2α. «Η ώρα της Φωκίδας»                                                                                                       Ο  Διευθυντής
2β. «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»
                                                                        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΠΑΚΑΣ
                                                        Πολιτικός Μηχανικός                                                                   
   Ε.Δ.                                                              
1. Χρ. Αρχείο
2. Θ. Καραπανάγου

3. Δ/ντης



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΟΜΩΣ Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΡΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ Ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΝΕΡΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΒΑΛΑΤΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΣΤΗΥΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ

Ανώνυμος είπε...

Λύσσαξε το κύκλωμα Φουσέκη - Ταγκαλή.
Έμειναν πολύ καιρό μακριά από την εξουσία.
Δεν αντέχουν άλλο.
Δήμαρχε και λοιποί τώρα θα καταλάβετε ποιους συνεργάτες είχατε στην προηγούμενη Δημαρχία και την βαριά κληρονομιά που σας άφησαν. Μπάχαλο, μπάχαλο, μπάχαλο.
Τα συμφέροντα που χάθηκαν είναι μεγάλα και δεν θα σας αφήσουν ήσυχους.
Προχωρήστε μπροστά. Προσοχή μην κωλώσετε γιατί μαζί με σας θα χαθεί και ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 6:25 μας δουλεύεις; Ο Παναγιωτόπουλος και η Λιάνα θα μας σώσουν; Αυτοί εδώ και τρία χρόνια με το μόνο που ασχολούνται είναι οι παλιομοδίτικες εκδηλώσεις της Άμφισσας και οι μπαρούφες του στυλ πολεμικές αποζημιώσεις, Αγιόνερο της Κίρρας και Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Κατά τα άλλα δεν έχουν καταφέρει ούτε να βήξουν τρία χρόνια τώρα. Αι παράτα μας πρωί πρωί.

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.....