Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΙΤΕΑ... Άγνωστη φωτογραφία από το τρομοπακέτο στο Αστυνομικό Τμήμα - Η απεικόνιση στο σκάνερ




Το bloko.gr αποκαλύπτει αδημοσίευτη φωτογραφία από τα αρχεία της αστυνομίας, αναφορικά με την "αξονική τομογραφία" στο τρομοπακέτο που ταχυδρομήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στο
αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, λίγο καιρό μετά το θάνατο στις φυλακές της Νιγρίτας από βασανιστήρια του πρώην κρατούμενου των φυλακών Μαλανδρίνου Ιλί Καρέλι. Στο φάκελο βόμβα βρέθηκε DNA του Χριστόδουλου Ξηρού. 



Στην φωτογραφία ντοκουμέντο από το σκάνερ της ΕΛΑΣ, φαίνονται ολοκάθαρα ο συνδετήρας, τα καλώδια, οι μπαταρίες και η εκρηκτική ύλη, που αν είχε εκραγεί θα προκαλούσε αματοχυσία. 



«Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς» δήλωνε χαρακτηριστικά τον Απρίλιο του 2014 υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για τους αποστολείς του εκρηκτικού τρομοπακέτου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Περιείχε 500-600 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, με υψηλή ταχύτητα εκτόνωσης. μαζί με καρφιά, βίδες, μπουλόνια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα.



Αποστολέας φαίνεται να ήταν η ΜΚΟ Αρχιεπισκοπή Αθηνών και παραλήπτης ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, με το εκρηκτικό δέμα να φθάνει στο τμήμα με την αλληλογραφία του.



Ο εκρηκτικός μηχανισμός, οι καλωδιώσεις, μπαταρίες, πυροκροτητής, εκρηκτική ύλη μαζί με τα άγκιστρα ή μανταλάκια πυροδότησης της βόμβας, ήταν τοποθετημένα μέσα σε… σκαμμένο βιβλίο, όπως είχε κάνει και κατά το παρελθόν η «Συνωμοσία» », αλλά και η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).



Το πακέτο από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ύποπτο και κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έφθασαν στην περιοχή, ενώ εκκενώθηκε άμεσα στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος Ιτέας.



 Στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είχε γίνει η μεταγωγή του Αλβανού κρατουμένου Ιλί Καρέλι, προς τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου και το θάνατο του ίδιου από το βασανισμό του, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.



Γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στο βιβλίο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας 



 Γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στο βιβλίο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας



Γενετικό υλικό του Χριστόδουλο Ξηρού εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία στο βιβλίο-βόμβα που εστάλη στον διοικητή του ΑΤ Ιτέας, στις 29 Απριλίου, ενέργεια για την οποία ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».



Σε δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρεται:



Ανακοινώνεται ότι, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός


 
 

 
 
 
 



bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: